Hasat mevsimi başladı: Siirt fıstığı tezgahlara indi!

Siirt fıstığının hasat sezonunun başlamasıyla birlikte, taze ürünler Eylül ayının başından itibaren tüketicilerle buluştu. Vatandaşların büyük rağbet gösterdiği Siirt fıstığının bu yıl ki fiyatı 300 TL’den alıcı buluyor.

EKONOMİ 04.09.2024, 11:05
5
Hasat mevsimi başladı: Siirt fıstığı tezgahlara indi!
Siirt'in yöresel lezzeti taze fıstık, eylül ayının ilk günleriyle birlikte hasat edilerek pazarlara sunuldu. Çiftçilerin emeklerinin ürünü olan bu lezzetli kuruyemiş, hem bölge halkı hem de ülke genelindeki fıstık severler tarafından büyük bir ilgi görüyor.
Yeni mahsulün kilogram fiyatı 300 TL olarak belirlendi. Siirt fıstığının kızarmış olanları toplanmaya başlarken, Eylül ayı içerisinde Siirt fıstığının hasadının tamamlanması bekleniyor.
Bu sene yapılan hasadın iyi olduğunu dile getiren esnafı Ramazan Yılmaz, konuya ilişkin şunları söyledi:
Müşteri Turan Açıkgöz ise; "Bende 2 kilogram aldım. Siirt yaş fıstığını çok seviyorum. Herkese tavsiye ediyorum’’ diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
"Tam hasadımız başlamamış. 15 Eylül’de hasadımız başlıyor. Şu anki fiyatını da 300 liradan başlattık. Siirt halkımız da bu fıstığı çok seviyor. Kimisi yaş halini daha çok seviyor. Kuru halini sevmiyor fıstığın. Her zaman olmadığı için bazıları alıp da kışlık yapıp dolaplarına da koyabiliyor. Fıstıklarımızın hepsi çatlak, hepsi tek tek seçilmiş. Dalından seçerek geliyor bu fıstıklar bize."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı