Haşlanmış patates soymak yaşadığınız en büyük sorunsa dert etmeyin, bu 3 yöntem anında patatesleri soyacak!

Soyması zor gıdalardan biri olan patates, özellikle haşlandığında daha zorlu bir sınav haline gelebiliyor. Ancak patatesi soymanın kolay yöntemleri bulunuyor. İşte patates soymanın 3 farklı yöntemi…

AİLE 26.07.2024, 14:35
3
Haşlanmış patates soymak yaşadığınız en büyük sorunsa dert etmeyin, bu 3 yöntem anında patatesleri soyacak!
Türk mutfağının temel gıdalarından biri olan patates, birbirinden lezzetli birçok tarifin ana malzemesini oluşturuyor. Et yemeklerinden sebze yemeklerine kadar yemeklerin içerisinde sıklıkla yardımcı gıda olarak da kullanılan patates, bolca karbonhidrat ve lif içermesiyle doyuruculuk da sağlayan besinlerden biri olarak sıklıkla mutfaklarda kullanılıyor. Kahvaltılarda haşlama haliyle güne tok başlamayı sağlayan patatesi soymak ise, mutfaktaki problemlerin başında geliyor. Özellikle de haşlanmış patatesi soymak yöntemini bilmiyorsanız çok zor olabiliyor. Peki kolay patates nasıl soyulur? İşte patates soymanın 3 farklı yöntemi…

Patatesleri haşlandıktan sonra elinizi yakmadan ve kolay bir şekilde soymak isterseniz yapmanız gereken ilk şey, çapraz kesim yöntemini kullanmak. Bu yöntemi kullanmak için patatesleri güzelce yıkayın. Ardından patateslerin alt ve üst kısmında derin olmayacak kesikler atın, ancak bu kesiklerin çapraz bir şekilde olmasına dikkat edin. Patatesleri haşladıktan sonra hazırladığınız soğuk suya alın ve birkaç dakika kadar bekleyin. Son olarak parmaklarınızla patateslerin üzerine hafifçe basın ve kolayca patatesleri soyun.

Kolay bir şekilde haşlanmış patates soymak istiyorsanız kesinlikle buzlu su şoklama yöntemini de bilmeniz gerekiyor. Bu yöntemi kullanmak için ilk adım olarak patatesleri normal bir şekilde haşlamaya başlayın. Ardından haşlanan patatesleri alın ve hazırladığınız buzlu su ile dolu bir kabın içerisine patatesleri atarak şoklayın. Patateslerin ısısı şokla gevşemeye başladığında elinizle kolayca patatesleri soyun.

Haşlanmış patatesleri kolayca ve elinizi akmadan soymak istiyorsanız öğrenmeniz gereken son yöntem, pişirme sırasında alüminyum folyo kullanmak. Bunun için her bir patatesi ayrı ayrı hazırladığınız alüminyum folyoya sarın. Ardından folyolu patatesleri sıcak su dolu tencerenin içerisinde bırakın ve patatesleri bu şekilde haşlayın. Halama işleminin ardından folyoları çıkarın ve patatesler soğuyana kadar bekleyin. İlk ısısı çıktıktan sonra patateslerin kolaylıkla soyulduğunu fark edecekseniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı