Son Dakika

Hasta alt bezi ödemesi kaç ayda bir yapılır?

Hasta alt bezi ödemelerinin kaç ayda bir yapıldığı ve bu ödemelerin alınabilinmesi için hangi işlemlerin yapılması gerektiği birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Bu konuda tüm merak ettiklerinizi sizler için derledik.

EKONOMİ 14.09.2024, 14:50
1
Hasta alt bezi ödemesi kaç ayda bir yapılır?
Hasta alt bezi, yatalak ya da tıbbi olarak kanıtlanmış bir sağlık sorununa sahip olan kişiler için kullanılmaktadır. Bu kişilerin tuvalet ihtiyaçlarının rahat bir şekilde giderebilmeleri için hasta bezlerine ihtiyaçları vardır. Daha önce devlet tarafından direkt olarak hak sahibi kişilere hasta alt bezi temin ediliyordu. Ancak yapılan düzenlemelerden sonra hak sahiplerine direkt olarak hasta alt bezi ödemeleri yapılmaya başlanmıştır. Bu ödemeler için günlük dört adet hasta alt bezi baz alınmaktadır. Günlük dört adetten aylık olarak hesaplanan alt bezlerinin tutarı, hak sahiplerinin hesaplarına aylık ya da iki ayda bir olacak şekilde yapılmaktadır.

Hasta alt bezi ödemeleri günlük dört adetten hesaplanarak aylık ya da iki ayda bir olacak şekilde hak sahiplerine ödenir. Bu ödemeler, hastanın direkt olarak e-devlet platformunda belirtmiş olduğu IBAN numarasına yapılmaktadır. Şayet belirtilen bir IBAN numarası yok ise bu durumda PTT şubelerinden ilgili destek ödemesi alınabilir. Bunun için hak sahibinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesini beyan etmesi yeterlidir. On sekiz yaşından küçük hastalar için ödenen hasta alt bezi tutarları ise kişinin vasisinin adına hesaplara yatırılmaktadır.

Kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen hasta alt bezi desteklerinden yararlanabilmesi için belli başlı şartları yerine getiriyor olması gerekir. SGK hasta alt bezi ödemelerinin alınması için kurum tarafından belirlenen şartlar şu şekilde sıralanmaktadır;

Hasta alt bezi ödemesi alabilmek için e-devlet platformu üzerinden başvurular yapılabilmektedir. Bunun için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanmaktadır;

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı