Son Dakika

Hatay'ın eşsiz lezzeti Belen tavayı bir de bu şekilde deneyin, yemelere doyamayacaksınız

Zengin mutfağı ile dünyaya nam salmış olan Hatay’ın en sevilen lezzetleri arasında yer alan Belen tava tarifini sizler için derledik. İşte ayrıntılar…

AİLE 30.06.2024, 02:45
Hatay'ın eşsiz lezzeti Belen tavayı bir de bu şekilde deneyin, yemelere doyamayacaksınız
Türk mutfağı denilince akla gelen ilk yörelerden olan Hatay, yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için gastronomi alanına büyük katkılarda bulunmuştur. Birçok farklı kültürün halen daha bir arada yaşamaya devam ettikleri Hatay’da çok farklı yemekler yapılmaktadır.
Lezzetleri ile ünlenen ve bu sayede de her sene hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilen Hatay’ın en sevilen yemekleri arasında Belen tava bulunmaktadır. Peki, Belen tava tarifinin püf noktaları nelerdir? İşte ayrıntılar…

Hem doyurucu hem de besleyici bir malzeme listesine sahip olan Belen tava, özellikle davet sofralarına son derece yakışmaktadır.
Belen tava tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Belen tava tarifinin yapımına kuşbaşı etleri kavurarak başlayın. Hafif kavrulan etlerin üzerlerine; arpacık soğanını, küp küp olacak şekilde doğranmış biber ve domatesleri, zeytinyağını, salçaları, tuzu, suyu ve baharatları ekleyin.
Hazırladığınız et karışımı fırın tepsisine alın ve üzerine dilimlemiş olduğunuz tereyağını, suyu ve defne yapraklarını ekleyin. Yemeğinizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat 15 dakika kadar pişirin.
Belen tavanızı piştikten sonra pilav eşliğinde servis edin. Şimdiden afiyet olsun!

Hazırlık aşaması kısa pişirme aşaması ise etten ötürü uzun süren Belen tava tarifimiz 6- 8 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı