Son Dakika

Hatice Nermin Erbakan rahmet ve dualarla anılıyor

Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın muhtereme eşi Hatice Nermin Erbakan, ahirete irtihalinin 19’uncu sene-i devriyesinde rahmetle anılıyor.

GÜNDEM 23.10.2024, 15:25
Hatice Nermin Erbakan rahmet ve dualarla anılıyor
Hatice Nermin Erbakan Hanımefendi, vefatının 19’ncu sene-i devriyesinde rahmetle ve dualarla anıldı. Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mıza 38 yıl boyunca yol arkadaşlığı yapan Hatice Nermin Erbakan, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu 23 Ekim 2005 tarihinde vefat etmişti. Erbakan Hoca’nın en zor zamanlarında, zorlu mücadelelerinde en yakın destekçisi olan Hatice Nermin Erbakan, imanlı kişiliği ve mücadeleci yönüyle Müslüman hanımlar için örnek bir şahsiyetti.

Merhume Nermin Erbakan, 38 yıllık evlilikleri boyunca zorlu siyasi mücadelesinde Erbakan Hoca’mıza büyük destek verdi. Seçim çalışmalarında Millî Görüş lideri Necmettin Erbakan ile birlikte il il gezdi, kapı kapı dolaştı. Necmettin Erbakan’ı başbakan yardımcılığı ve başbakanlığa getiren başarılı seçim sonuçlarında, partili kadınlarla birlikte büyük rol oynadı. Nermin Erbakan, birçok güzel hasleti kendisinde barındırıyordu. Her zaman fakir ve yoksulun yanında olan Hatice Nermin Hanımefendi, ihtiyaç sahiplerini gözetir, yardımlarını da hep gizli yapardı.

Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, TV5’te yayınlanan programda eşi Nermin Erbakan’ı gözleri dolarak “Cenab-ı Allah bana nasip etti elhamdülillah, takriben 40 seneye yakın bu muhterem insanla beraber olmak imkânını buldum. Hemen itiraf edeyim ki; kendisinin ne kadar müstesna bir insan olduğunu. İnsan tabii işler arasında meşgulken beraberliğimiz esnasında tam manasıyla hissedebilmiş değilim, şimdi daha iyi anlıyorum her şeyi. Ve ne ile ölçüyorum? Önce bir defa benim inancıma göre bir şuurlu Müslüman dört şeyi ile ölçülür. Birincisi temizlik. Müslümanlığın ayrılmaz bir parçasıdır. İkincisi güzel ahlak. Üçüncüsü ibadetlerini titizlikle yerine getirmesi. Dördüncüsü de cihad etmesi. Bu açıdan baktığım zaman bunların hepsini tasavvurların üzerinde mükemmel bir titizlikle ve gayretle yerine getirmiş bir insan. Bundan dolayıdır ki, yaptıkları her şeyi düşündüğüm zaman bugün kendisinin hakikaten, bizim inancımızda biliyorsun Allah’ın dostlarına evliya denir, bir evliya olduğu kanaatindeyim” sözleri ile anlatmıştı.
Millî Gazete ailesi olarak merhume Hatice Nermin Erbakan’ı rahmet ve minnetle anıyoruz.
***

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Ekim 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 12:28
İkindi 15:31
Akşam 17:59
Yatsı 19:14
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı