Havalar çok sıcaksa bitkileri başka türlü sulamamalısınız! Bu yöntem kesin işe yarıyor…

Her hava koşulunda aynı şekilde sulanmaması gereken bitkiler, özellikle sıcak havalarda biraz daha özen istiyor. Peki sıcak havalarda bitkiler nasıl sulanmalı? İşte bitkileri sıcak havada sulama yöntemi…

GÜNDEM 08.09.2024, 20:30
Havalar çok sıcaksa bitkileri başka türlü sulamamalısınız! Bu yöntem kesin işe yarıyor…
Artan sıcaklıkların ardından bitkilerin de solmaya başlaması son derece olağan kabul edilse de iyi bakım koşulları ve doğru sulama dengesi kurulduğunda sıcak ve kurak olan bu birkaç ayı da bitkileriniz açısından sorunsuz atlatmak mümkün oluyor. Bitkiler konusunda uzman olan birçok kişiye göre, yaz ayları ile kış aylarında yapılması gereken sulamanın birbirinden farklı olması gerekiyor. Özellikle sıcak yaz aylarında daha farklı bir sulama yöntemi öneren uzman isimler, bu yöntemin bitkilerin solmasını ve çürümesini önlediğini belirtiyor. Peki sıcak havalarda bitkiler nasıl sulanmalı? İşte bitkileri sıcak havada sulama yöntemi…

İşin uzmanlarının tavsiyesine göre, bitkileri sıcak yaz aylarında korumanın temel yolu, doğru bir şekilde sulama yapmaktan geçiyor. Özellikle de sıcaklık arttığı andan itibaren nem dengesinin korumasının daha önemli hale geldiğini söyleyen uzmanlar, özellikle sera ve açık zeminlerde bulunan bitkilerin bu yöntemle sulanmasının bitkilerin yaşayabileceği problemlerin önüne geçmek için en kestirme yol olduğunu belirtiyor. Hazır yeri gelmişken söyleyelim, zeminde kabuk oluşumunu engelleyen bu sulama yöntemi, aynı zamanda yabani otların büyümesinin de önüne geçiyor.

Kök sulama yönteminin birçok çeşidi bulunuyor. Ancak amatörseniz, bu çeşitlerin en kolayı ve etkilisi olana yönelmeniz, işin uzmanların tavsiye ettiği bir yöntem oluyor. Bunun için plastik su şişeleri veya diğer içecek şişelerinin yardımıyla yapılabilecek olan kök sulama için 1,5 litre ya da 2 litre hacimli su şişelerini kullanmanız da uzmanların önerisi. Şişeleri kullanmadan önce bir potasyum permanganat çözeltisiyle dezenfekte etmeyi de öneren uzmanlar, her şişenin altını keskin bir bıçakla kesmeyi ve kapakta birkaç delik açmayı tavsiye ediyor.

Kök sulama için hazırladığınız şişeleri bitkilerden 20-25 santimetre mesafede ve 10-15 santimetre derinlikte olacak şekilde kazıdığınız yere yerleştirmeniz gerekiyor. Deliklerin alt kısmı, şişelerin hareket etmesini önlemek için üzerleri toprakla kapanacağı için bir nemli bez koymanız işinizi kolaylaştırabilir. Ya da aşırı sıcaklıkta meydana gelebilecek olan sıvının buharlaşmasını önlemek için kapları kesik bir tabanla kapatabilir, böylece suyu daha verimli olarak kullanabilirsiniz. Öte yandan uzmanlar yaz günlerinde her 4-5 günde bir kök sulamanın yapılmasını da öneriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı