Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı! Kaynağı belli olmayan gelire vergi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni vergilendirme sisteminde harekete geçti. Gelirini az gösterip ve lüks içinde yaşayanlardan "Özel Gider Bildirimi" yapması istenecek. Böylece elde edilen gelirin kaynağı gösterilmezse vergi alınacak.

EKONOMİ 21.06.2024, 09:50
1
Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı! Kaynağı belli olmayan gelire vergi geliyor
Hazine ve Maliye bakanlığı, yeni vergi düzenlemeleri kapsamında lüks yaşam tarzı ile beyana tabi gelirleri arasında orantısızlık bulunan mükellefler için yeni düzenleme yapmaya karar verdi. Yapılacak düzenlemeye göre, gelirini düşük gösterip lüks yaşam tarzına sahip olanlara elde edilen gelirin beyanı isteneceği iddia edildi. 
Maliye’nin yapacağı risk analizi sonucu beyana tabi gelirleri ile harcamaları arasında yüzde 20’nin üzerinde uyumsuzluk olan mükelleflerden "Özel Gider (Harcama) Bildirimi" istenecek. bu farkı beyan gösteremeyenler vergi ödeyeceği iddia edildi. 
Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre; lüks harcamalarını açıklayamayanlar hakkında vergi incelemesinin de başlatılması bekleniyor. Farkın ortaya çıkarılmasında kullanılmak için de ‘mükellef hesap kartı’ oluşturulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak düzenleme ile birlikte mükelleflerin harcama ve gelirlerinin görülebilmesini sağlayan "mükellef hesap kartı" ile yürütülmesi bekleniyor. Bu maddenin 2024 yılı kazançlarına uygulanmak üzere 1 Ocak 2025’te yürürlüğe konulması öngörülüyor. Maliye’nin radarına giren mükelleflerin lüks gayrimenkul ve taşıt alımı, yüksek kira ve aidat ödemeleri, çocuğuna yaptığı pahalı eğitim harcamaları ortaya konulup geliriyle bu harcamaları nasıl yaptığı sorulacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı