Hem hafif hem de besleyici karadutlu muhallebi ile damak çatlatın

Sütlü tatlı yemeden duramayanlar için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde karadutlu muhallebi tarifine yer verdik. İşte hem besleyici hem de pratik tarifimize dair ayrıntılar…

AİLE 30.06.2024, 03:30
Hem hafif hem de besleyici karadutlu muhallebi ile damak çatlatın
Karadutlu muhallebi tarifimizin hazırlık aşaması 10 dakika, pişirme aşaması ise yaklaşık olarak 20 dakika kadar sürmektedir. Bu özelliği ile hızlı bir şekilde sofralarda yerini alabilen karadutlu muhallebi tarifimiz, çat kapı misafirleriniz için de tercih edebileceğini pratik bir tatlıdır.Karadutlu muhallebi tarifi rafine şekersiz olarak yaşı küçük olan çocuklarınız için de tercih edebileceğiniz bir ara öğün olabilir. İşte karadutlu muhallebi tarifine dair merak edilenler…

Karadutlu muhallebi tarifinin yapımına karadut suyu için vermiş olduğumuz tüm malzemeleri kaynatarak başlayın. Kaynayan suyu süzün ve soğuması için bir kenara alın.
Karadut suyunun ardından muhallebinin yapımına geçin. Bunun için yukarıda tatlının muhallebi kısmı için vermiş olduğumuz tüm malzemeleri bir tencere birleştirin ve iyice çırptıktan sonra ocağın altını yakın. Muhallebinizi, koyu bir kıvam alana kadar, düzenli olarak karıştırarak pişirin.Dikdörtgen şeklinde bir borcamı ıslatın ardından da hazırladığınız muhallebiyi borcamın içerisine dökün. Bu aşamada muhallebinin borcamın tabanına eşit bir şekilde yayıldığından emin olun. Sonrasında ise muhallebinizi soğuması için buzdolabına kaldırın.
Soğuyan muhallebinizin üzerine hindistan cevizi serpin. Ardından da karadut suyunuzu muhallebinin üzerine eşit bir şekilde yayın. Hazırladığınız karadutlu muhallebinizi en az 3- 4 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Alerjik olmayan çocuklar ve yetişkinler için hazırlayabileceğini karadutlu muhallebi tarifimiz, 10- 12 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı