“Hem nefsimizle hem de düşmanla savaşmalıyız”

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Ankara Şubesi, ESAM Genel Merkezi’nde “Bir Eğitimci Olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ve Cihat” konulu konferans gerçekleştirdi.

GÜNDEM 04.10.2024, 06:05
“Hem nefsimizle hem de düşmanla savaşmalıyız”
Konferansta konuşan Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yakup Civelek, cihadın hayatın her alanında olduğunu ifade ederek, ayet ve hadislerle örneklendirmelerde bulundu.

Gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan ÖĞ-DER Ankara İl Başkanı Şakir Eser, ÖĞ-DER Ankara tarafından birçok program gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bu konferansı Peygamberimizin rehberliğine günümüzde daha çok muhtacız diyerek yapıyoruz. Cennetmekân Erbakan Hoca’mızın dediği gibi Milli Görüş’ün kalbi olan ÖĞ-DER olarak durmuyor, çalışıyoruz, bu konferans da çalışmalarımızdan birisi” diyerek yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Cihat kavramının sadece savaşmak anlamında olmadığını hayatın her alanında mücadele etmek anlamında  kullanıldığını belirten Civelek, ayet ve hadislerden örnekler vererek anlattı. Civelek, Hz. Peygamber’in bir savaş dönüşünde söylediği, “Küçük cihattan, büyük cihada döndük” sözünün anlamını açıkladı. Civelek, “Günümüzde nefsiyle mücadele edemeyen ama cihadı sadece savaş görerek bu mücadeleyi yapanlar olduğu gibi sadece nefsiyle mücadele edip düşmanla savaşmayan Müslümanlar var. Bu dengesiz cihat anlayışı kimseye zafer getirmeyecek. Müslümanlar olarak hem nefsimizle hem düşmanla savaşırsak cihadı tam olarak yapmış olacağız” dedi.

Civelek, “Cihadın en faziletlisi zalim sultanın yanında hakkı söylemektir” hadisini aktararak, bu hadisin iş yerindeki amirlerden tutun devlet başkanına kadar herkes için geçerli olduğunu belirtti. Civelek, “Müslümanlarda Allah korkusu yerine Batılı güçlerin korkusunun kalplerinde yer aldığı örneğin İsrail’in zulmüne rağmen bunca Arap devleti başkanının ABD ve İsrail’e karşı çıkmamasının sebebi ‘ABD bizi koltuğumuzdan iktidarımızdan eder’ korkusudur. Allah’tan değil başka şeylerden korkanlar zillete ve yenilgiye mahkûm olacaklardır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Ekim 2024
İmsak 05:12
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:48
Akşam 18:22
Yatsı 19:36
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı