Hem sağlıklı hem ekonomik, mercimekli bulgur salatası ile ara öğünlerinizi şenlendirin

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek adına ara öğünlerini çeşitlendirmek isteyenler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, mercimekli bulgur salatası tarifine yer verdik. İşte ayrıntılar…

AİLE 02.07.2024, 07:20
Hem sağlıklı hem ekonomik, mercimekli bulgur salatası ile ara öğünlerinizi şenlendirin
Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmek isteyen kişilerin öncelikle beslenme alışkanlıklarını düzenlemeleri gerekir. Uzmanların da tavsiye etmiş oldukları üzere sağlıklı içerikler, insan vücudunu pek çok açıdan destekleyen ürünlerdir. Düzenli olarak sağlıklı ürünler ile beslenen kişilerin hayat kaliteleri kısa süre içerisinde artmaktadır.
Diyet yapan veyahut da yapmasa da sağlıklı içerikler ile beslenmeyi kendi adına görev bilmiş olan birçok kişi porsiyonlarını küçük tutmaya, ara öğünlerinin ise çeşitlendirmeye çalışır. Sık sık ancak azar azar yemenin bağırsakları düzenlediği dolayısı ile de kilo kontrolüne yardımcı olduğu bilinir. Bu kapsamda ara öğünlerinde besleyici ve aynı zamanda da doyurucu yemekler tüketmek isteyenler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, lezzeti ile damak çatlatan mercimekli bulgur salatası tarifine yer verdik. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

Mercimekli bulgur salatası tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
Yarım su bardağı yeşil mercimek, 1 kase mısır, 1 su bardağı pilavlık bulgur, 4 tane kornişon tuşu, 1 tane közlenmiş kırmızı biber, yeşil soğan, 4 yemek kaşığı nar, 1 tutam maydanoz.
1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 4 yemek kaşığı zeytinyağı (sosu için).

Mercimekli bulgur salatası tarifinin yapımına bakliyatları haşlayarak başlayın. Yeşil mercimeği ve pilavlık bulguru ayrı ayrı haşladıktan sonra derin bir kaba aktarın.
Mercimek ve bulgurun üzerine; mısırı, minik minik olacak şekilde doğradığınız turşuyu, yeşil soğanı, közlenmiş biberi, ince ince kıymış olduğunuz maydanozu ve narı ilave edin.
Sos malzemelerinin tamamını bir kaseye aktarıp iyice karıştırın. Sonrasında sosu malzemelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Salatanızı ceviz içi eşliğinde (arzuya bağlı) servis edin. Afiyet olsun!

Hazırlık aşaması 15 dakika kadar süren mercimekli bulgur salatası tarifimiz 4- 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı