Herkes çinekop sanıyordu, gerçek bambaşka çıktı! Bu 3 balıktan daha faydalısı yok

Balıkların her birinin başka faydası bulunuyor. Ancak araştırmalar özellikle 3 balığın mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Peki en faydalı balık hangisidir? İşte en faydalı 3 balık…

SPOR 24.08.2024, 18:25
1
Herkes çinekop sanıyordu, gerçek bambaşka çıktı! Bu 3 balıktan daha faydalısı yok
Türkiye’de kırmızı et kadar tüketilmese de hatırı sayılır bir tüketicisi bulunan balık, içerdiği faydalı yağ asitleriyle vücudun birçok hastalığa karşı korunmasını sağlıyor. Aynı zamanda hafıza için mutlaka tüketilmesi önerilen balığın vücut için sağladığı birçok fayda bulunduğu gibi lezzetli bir akşam yemeği olduğu da tartışmasız kabul edilmiş durumda. Gelelim hangi balığın daha faydalı olduğuna… Bugüne dek palamut, çinekop gibi balıklar daha faydalı olduğu için birçok restoranın menüsüne girmiş durumdaydı. Ancak araştırmalar en faydalı balığın başka balık türü olduğunu söylüyor. Peki en faydalı balık hangisidir? İşte en faydalı 3 balık…
Hemen belirtelim ki, uzmanlar her balığın vücut için faydalı olduğunu söylediği gibi bu faydaların balıktan balığa değişebileceğini de belirtiyor. Yapılan son araştırmalar ise, alabalık içerisinde bol miktarda bulunan omega-3’ün yanı sıra omega-6 ve çoklu yağ asidinin vücut için son derece faydalı olduğunu saptamış bulunuyor. Bu bileşiklerin kardiyovasküler ve sinir sistemlerini güçlendirdiğini kanıtlamış olan araştırmalar, bağışıklığı arttırdığı da ortaya çıkmış olan bu balığın mutlaka beslenme listesine alınması gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla alabalık, en faydalı 3 balık arasında yer alan balık türlerinden biri olarak biliniyor.
Birçok yemeğin yanına yakışan ve tüketimi de pişirmesi de oldukça kolay olan somon, aynı zamanda yapılan araştırmalara göre, en faydalı 3 balıktan biri olarak kayda geçmiş bulunuyor. Özellikle vücudun gençleşmesi ve yaşlılık belirtilerini yok etmek için düzenli tüketimi önerilen somun, kırışıklıkların erken oluşmasını engelleyebiliyor. Sadece cilde değil, saç ve hafızaya karşı da oldukça güçlü bir besin olan somon, bu alanlarda da vücudu destekleyici bir rol üstleniyor.
Deniz balıklarının daha faydalı olduğu bir süredir konuşulsa da listede yer alan tek nehir balığı olan sazan balığını da es geçmemek gerekiyor. Araştırmalara göre, bağırsak fonksiyonlarını iyileştirmek için oldukça güçlü bir besin kaynağı olan sazan balığı, aynı zamanda metabolizmayı hızlandırmak ve kan şekerini normalleştirmek için tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı