Herkes dışını kullanıyor ama içi de çok lezzetli! Artık patlıcan için çöpe değil, tencereye gidecek

Dolma yaparken oyduğunuz patlıcanların içine atmak yerine yemek yapabilirsiniz. Peki patlıcan içi yemeği nasıl yapılır? İşte patlıcan içi yemeği tarifi ve malzemeleri

AİLE 24.08.2024, 12:20
Herkes dışını kullanıyor ama içi de çok lezzetli! Artık patlıcan için çöpe değil, tencereye gidecek
Türk mutfağının kullandığı temel besinlerden biri olan patlıcan, birçok yemek içerisinde kendisine yer bulabiliyor. Bu yemeklerin lezzeti düşünüldüğünde patlıcandan lezzetli birçok yemeğin yapıldığı tartışmasız kabul edilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Ancak birçok yemekte patlıcanın içi değil, dışı kullanılıyor. Bu yemek ise, sadece patlıcanın içi kullanılarak yapılıyor. Bu nedenle özellikle dolma için oyduğunuz patlıcanların içini bu yemekle değerlendirebilirsiniz. Peki patlıcan içi yemeği nasıl yapılır? İşte patlıcan içi yemeği tarifi ve malzemeleri…

Dışı kadar içi de lezzetli olan patlıcandan yapılan patlıcan içi yemeği, sadece 10 dakika içerisinde hazır hale geliyor. Pişmesi de dışına göre daha kolay olduğu için sadece 15 dakika kadar pişirme isteyen patlıcan içi yemeğinin bu tarifi 1-2 kişilik porsiyona göre hazırlanmış bulunuyor. İşte patlıcan içi yemeği tarifi için gerekli olan tüm malzemeler:

Lezzetli bir yemek olan patlıcan içi yemeğini evde yapmak için ilk olarak soğanları küp küp doğramak ve biberleri de küçültmek gerekiyor. Ardından patlıcanın kabuklarını soyun ve içini oyarak çıkarın. Domatesleri de minik minik doğrayıp tüm malzemeleri hazırladıktan sonra bir tencereyi ocağa alın ve içerisine yağ ekleyin. Yağı hafif kızdırdıktan sonra içerisine küp küp doğranmış soğanları ilave ederek kavurun. Kavrulmuş soğanların üzerine biber ve patlıcan içini de ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. Bu aşama da tuz ve baharatları da ilave edebilirsiniz. Birkaç dakika kadar kavurduktan sonra salça ve doğranmış domatesleri de tencereye ilave ederek kavurma yapın. Son olarak soyulmuş 2 diş sarımsağı ekleyerek birkaç dakika daha kavurup, patlıcan içi yemeğini ocaktan alın.

Hazır olan patlıcan içi yemeğini sıcak bir şekilde servis edin. Patlıcan salatasının sıcak haline de benzeyebilecek olan bu yemeği özellikle yoğurtla servis ettiğinizde patlıcan içi yemeğinden alacağınız lezzet katlanacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı