Herkes yanlış biliyor, araştırmalar doğruyu ortaya çıkardı! Bu besinler hafızayı zayıflatıyor…

Hafızayı en çok zayıflatan besinler açıklandı. Araştırmalara göre, bu 3 besinden hafıza için uzak durmak gerekiyor. Peki hangi besinler hafızayı zayıflatır? İşte hafızayı zayıflatan ilk 3 besin…

GÜNDEM 01.09.2024, 20:30
Herkes yanlış biliyor, araştırmalar doğruyu ortaya çıkardı! Bu besinler hafızayı zayıflatıyor…
Alzheimer gibi hafızayı silen hastalıklara yakalanmamanın temel yollarından biri de hafızayı güçlendiren bir beslenme programını takip etmek oluyor. Yaşa bağlı bunamanın da dahil olduğu birçok hafıza hastalığına yakalanma riskini düşürmek için uzmanların önerisi beslenme programına hafızayı güçlendiren besinleri mutlaka almak gerektiği yönünde. Özellikle de herkes ceviz ve balığı, hafıza güçlendirici ilk 2 besin olarak biliyor. Ancak araştırmalar hafızayı güçlendirmek için beslenmeye dikkat etmek gerektiğini söylerken, bazı besinlerden de özellikle uzak kalmak gerektiğini söylüyor. Peki hangi besinler hafızayı zayıflatır? İşte hafızayı zayıflatan ilk 3 besin…

Araştırmalara göre, film izlerken atıştırmalık diye tükettiğiniz patlamış mısır, hafızayı güçlendirmekten çok uzak bir besin olabilir. İlk etapta kulağa şaşırtıcı gelse de uzmanlar patlamış mısırın içerisinde bol miktarda diasetil adlı kimyasalın bulunduğuna dikkat çekiyor. Elbette bu kimyasal, beyni ve hafızayı kesinlikle olumsuz etkileyen maddeler arasında yer alıyor. Beyni kötü etkileyen bu kimyasal aynı zamanda solunum yolu ve akciğer hastalıklarına da neden olabiliyor.

Araştırmanın bir diğer çıktısını hemen söyleyelim: İşlenmiş peynirden uzak durmak gerekiyor! Bol miktarda işlenmiş peynir tüketiminin hafıza üzerinde kalıcı hasar bıraktığını söyleyen bilim insanları, bu gıdanın beyin fonksiyonlarını negatif etkilediğini belirtiyor. Aynı zamanda bu besinin beyin üzerinde plaklar oluşmasına da neden olduğunu belirten araştırmacılar, bilişsel gelişimin duraklamasına neden olmak istemiyorsanız işlenmiş peynirden uzak durmanız gerektiğinin altını çiziyor.

Evet, beynin gelişimi karbonhidrata bağlı! Ancak basit karbonhidratların sağlığa zarar verdiği artık sır değil. Söz konusu un olduğunda ise bu kesinlikle vücutta iltihaplanmalar ve nörodejeneratif hastalıklara yakalanma riski demek oluyor. Bu nedenle listeye unu da alan uzmanlar, bu basit karbonhidrata sahip olan beyaz un ve beyaz undan yapılan gıdaları sık yemeyi önermiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı