Son Dakika

Herse yemeği nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Herse yemeği Kıbrıs’a ait bir tat olarak bilinse de ülkemizde genellikle Bayburt ile özdeşleşmiş bir tat olarak karşımıza çıkar. Bayburt’un yanı sıra Aksaray’da da bu yemek sıklıkla tercih edilmektedir.

AİLE 06.07.2024, 03:25
1
Herse yemeği nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları
Herse yemeği genel olarak düğün ya da benzer kutlamaların olduğu günlerde yapılmaktadır. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan bu yemek, yapım aşamasının biraz zaman ve sabır gerektirmesinden dolayı nadiren yapılır. Ancak evde herse yemeğini yapabilmeniz için ihtiyacınız olan malzemeleri ve pratik yapım aşamalarını bu yazımızda sizler için derledik.
İşte Anadolu’nun önemli lezzetlerinden biri olan herse yemeğinin yapım aşaması hakkında tüm bilinmesi gerekenler!

Kıbrıs’ta da sıklıkla yapılan herse yemeği, Bayburt ve Aksaray yörelerinde de özel günlerde tercih edilir. Kıbrıs’ta da ülkemizde olduğu gibi genellikle düğün kutlamalarında bu yemek hazırlanmaktadır. Bayram günlerinde de sıklıkla tercih edilen herse yemeğinin içerisinde tavuk ve buğday yer alıyor. İlk kez bu yemeği yapmayı deneyecek olanlar için hazırlık süreci biraz zorlayıcı olsa da herse yemeğinin tadını deneyimledikten sonra sık sık mutfaklarda bu yemeğin pişirilmesi tercih edilecektir. İşte herse yemeği yapmak için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi;

Yukarıda yer alan malzemeler ile hazırlayacağınız herse yemeği, ortalama olarak altı ile sekiz kişilik bir servis elde etmenize imkan sunacaktır. Bir saat gibi bir süreçte hazırlayabileceğiniz bu yemeği sizler de dilerseniz bayram ya da düğün gibi özel günlerde tercih edebilirsiniz. Ancak bu yemeği deneyimlemek için herhangi bir özel günü beklemeyi tercih etmeyip, hemen mutfağa giderek herse yemeği için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Akşam yemeği için kuracağınız sofranıza yöresel bir tadı dahil etmek için izlemeniz gereken yapım aşamaları şu şekilde sıralanmaktadır;
İlk olarak buğdayı ayıklayın ve uygun bir tencereye aktarın

İlk yapımdan sonra pratiklik kazanacağınız herse yemeğini yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası, buğdayların tam kıvamında pişmesidir. Suyunu çekmesi için beklenmesi gereken buğdayların bu aşamada yanmaması ya da tencereye yapışmaması gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kontrolün sağlanması oldukça önemlidir. Aynı zamanda ezilecek kıvama gelen buğdayları karıştırırken de nazik olunması gerekir. Aksi halde buğdayların şekli bozulacak ve herse yemeğinin de görüntüsü orijinalinden farklı olacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı