Hizbullah, İsrail'in kuzeyine roket saldırılarını yoğunlaştırdı

Hizbullah, İsrail’in kuzey bölgelerine yaklaşık 130 roket fırlattı. İsrail ordusu, Hayfa ve Celile bölgelerine gönderilen roketlerin çoğunun hava savunma sistemleri tarafından başarıyla durdurulduğunu belirtti.

DÜNYA 08.10.2024, 15:40
1
Hizbullah, İsrail'in kuzeyine roket saldırılarını yoğunlaştırdı
İsrail ordusu, Hizbullah tarafından İsrail’in kuzeyine yaklaşık 130 roket fırlatıldığını duyurdu. İsrail ordusunun resmi X hesabından yapılan açıklamalarda saldırıların bir kısmının hava savunma sistemlerince durdurulduğu belirtildi. Kiryat Yam, Kiryat Motzkin, Hayfa ve Galile’yi hedef alan saldırıların ardından bölgede siren sesleri duyuldu.
İsrail ordusu, roketlerin Kiryat Yam ve Kiryat Motzkin'in Haifa banliyölerinde hasara yol açtığını ancak siviller için yönergelerde herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu. İsrailli sağlık yetkilileri ise saldırılar neticesinde 70 yaşlarında bir kadının şarapnel parçaları nedeniyle hafif bir şekilde yaralandığını bildirdi.
Hizbullah tarafından saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada ise ''İsrail'e yönelik İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarının başarıyla yürütüldüğü'' ifade edildi. Bölge kaynakları, Hizbullah'ın bugün İsrail'e yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını aktarıyor.
Saldırılar, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım’ın Lübnan televizyonunda yayınlanan videolu açıklamasını takiben geldi. Kasım, ateşkes sağlanana kadar Hizbullah’ın saldırılarına devam edeceğini söylemişti.
Öte yandan İran devlet medyasının aktardığı bilgilere göre, ''Irak İslami Direnişi’’ olarak isimlendirilen Iraklı Şii milis grubu, İsrail’i füze ve İHA saldırıları ile hedef aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Ekim 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:33
Öğle 12:31
İkindi 15:46
Akşam 18:19
Yatsı 19:33
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı