Hizmet-İş, Mamak’ta grev kararı aldı

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Mamak Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri müzakerelerinden sonuç alınamaması üzerine grev kararı alındı. Toplu sözleşme görüşmelerinin ardından arabulucu nezdinde de anlaşma sağlanamaması ile sendika bin 480 üyesi ile grev kararı aldı.

EKONOMİ 05.09.2024, 04:35
1
Hizmet-İş, Mamak’ta grev kararı aldı
Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Mamak Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri müzakerelerinden sonuç alınamaması üzerine grev kararı alındı. Konuya ilişkin Hizmet-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “Mamak Belediyesi şirketi çalışanı bin 480 üyemiz için yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yasal görüşme süreci ve arabulucu nezdinde yapılan müzakerelerde anlaşma sağlanamadığından dolayı grev kararı alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Zam ile ilgili teklif edilen rakamın tepki çektiğine dikkat çekilen açıklamada, mevcut teklifin enflasyonun altında kaldığına vurgu yapılarak, “Mamak Belediyesi yönetiminin çalışanlara 1 yıl için önerdiği ve Sayın Belediye Başkanı tarafından kamuoyuna duyurulan rakam yüzde 43’tür. Oysa yıllık enflasyon verileri bu rakamın çok üstündedir. Mamak halkına gece gündüz hizmet eden emekçiler geçinemiyor, kirasını ödeyemiyor, çoluk çocuğuna bakamıyor. Her geçen gün kredi kartlarına, esnafa borçları katlanarak büyüyor” ifadeleri kullanıldı.

Yıllık enflasyona dikkat çekilen açıklamada, belediyenin çalışanlara belediyenin mevcut borçlarının bahane edildiği belirtilerek, “Yıllık enflasyon oranının yüzde 51,97 olduğu ülkemizde, belediyenin borcunu bahane ederek işçilere yüzde 43 zam teklif edilmesi ne Hizmet-İş Sendikamızın ne de üyemiz emekçilerin kabul edebileceği bir artış değildir. Hizmet-İş Sendikası olarak, emekçilerin işi, aşı ve geleceği bizler için her şeyden önemlidir. Bunun içindir ki sunulan ücret teklifinin kabul etmiyor, üyelerimizin haklarını ve geleceklerini korumak için tüm yasal haklarımızı kullanıyoruz. Tekrardan ifade etmek isteriz ki; Mamak Belediyesi’nde bundan öncede olduğu gibi bundan sonrada üyelerimizin onaylamadığı bir sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz. Biz toplu iş sözleşmesini masada, üyelerimizin kabulü ve sosyal tarafların imzası ile bitirmek istiyoruz. Greve çıkarak üyemiz emekçiler ve Mamak’ta yaşayan yurttaşlarımız huzursuz olsun istemiyoruz” denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı