Hobi olarak başlamıştı şimdi paraya para demiyor! 4 dönümden 7 tonluk hasat

Bitlis'te 10 yıl önce hobi olarak elma fidanı diken üretici, verim almaya başlayınca işleri büyüttü. 4 dönümlük araziden bu yıl 7 ton ürün hasat etti.

EKONOMİ 25.10.2024, 14:05
Hobi olarak başlamıştı şimdi paraya para demiyor! 4 dönümden 7 tonluk hasat
Bitlis'te hobi amaçlı elma üretimine başlayan Mehmet Çoban, zaman içinde işleri büyüttü. Çoban, şimdi ekmeğini bu işten kazanıyor. 
Merkeze bağlı Ekinli köyünde yaşayan Mahmut Çoban, 4 dönümlük araziden bu yıl 7 ton ürün hasat etti.
Önceleri eş-dost ve akrabalarına elmaları dağıttığını belirten Çoban, fazla ürün almaya başlayınca satışa da sundu. Ancak düzenli bir pazar olmadığı için çoğu zaman düşük fiyata manavlara ve çevre illere elma satan Çoban, bu yıl 7-8 ton civarında hasat yaptığını söyledi.

Mahmut Çoban "Ekinli köyünde bulunan dededen, babadan kalma bir arsama hobi olarak elma fidanları diktim. Allah'a şükürler olsun bu yıl verim çok iyi. Burada artık eşe, dosta dağıtımından ziyade pazarlama sistemi oluşuyor. Burada en büyük sıkıntımız, pazar ortamının olmamasıdır. Bunun için değerlendiremiyoruz. Umarım sağlıklı bir pazar ortamı oluşturulur. Bizler hobi amaçlı yapıyoruz ama bizlerden ziyade ticaretini yapan, bu işlerle iştigal edenler, bununla hayatını idame eden kişiler çok daha rahat, daha sağlıklı ürünler elde edecekler. 4 dönümdeki arsamda ağırlıklı elma çeşitleri yetiştiriyorum. Golden, Arap kızı, Starking ve Arjantin türlerini yetiştiriyorum. Bu yıl rekoltemiz yüksek. Yaklaşık 7-8 ton civarında ürün elde ettik. Bunları da iç piyasada satışa sunuyoruz" dedi.
Kaynak: internet haber merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Ekim 2024
İmsak 05:29
Güneş 06:49
Öğle 12:28
İkindi 15:29
Akşam 17:57
Yatsı 19:12
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı