Hollanda Başbakanı Mark Rutte NATO Genel Sekreteri seçildi

NATO genel sekterliğine Hollanda Başbakanı Mark Rutte seçildi. Mark Rutte 26 Nisan'da İstanbul'a gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek almak istemişti.

DÜNYA 26.06.2024, 12:10
1
Hollanda Başbakanı Mark Rutte NATO Genel Sekreteri seçildi
NATO'da bulunan devletler, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yı̇ yeni genel sekreter olarak seçtı̇.  Mark Rutte 26 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek istemek için Türkiye gelmişti. NATO devletlerinin tarafından seçilen Rutte, Jens Stoltenberg'in görevini devraldı.

Mark Rutte'nin atanması, görev için tek rakibi olan Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in geçen hafta yarışı bıraktığını açıklamasının ardından bugün resmileşti.
NATO'nun eski lideri Stoltenberg, halefi Rutte'yı̇ "gerçek Transatlantı̇kçı̇, güçlü lı̇der ve uzlaşı kurucu" sözleriyle övdü.

Türkiye, nisan ayında, yeni liderlik için Rutte'yi desteklediğini ittifak üyelerine bildirmişti.  Mark Rutte, 26 Nisan'da İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti.
Mark Rutte, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin NATO'da çok önemli bir müttefik olduğunu ve ABD'nin ardından NATO bünyesindeki en büyük ikinci askeri gücü temsil ettiğini söylemişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı