Son Dakika

Huris tepsi nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Bilecik ilimize ait lezzetler arasında yer alan huris tepsi, Bilecik’in meşhur tepsi yemeklerinden biridir. Oldukça lezzetli olan bu yemek, Bilecik yöresinde özellikle kalabalık sofralarda kendine yer buluyor.

AİLE 06.07.2024, 03:25
6
Huris tepsi nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları
Türk mutfağının sahip olduğu lezzetlerin birçoğu dünya çapında bir şöhrete sahiptir. Dünyanın farklı ülkelerinde, Türk mutfağının öne çıkan tatlarının konuklara sunulduğu pek çok kafe ve restoran yer alır. Özellikle kültürümüzde önemli bir yere sahip olan et yemekleri, yerli ve yabancılar tarafından sevilerek tüketilmektedir.

Bu yazımızda sizlere, Bilecik’in en meşhur yöresel tatlarından biri olan huris tepsi yemeğinin nasıl yapıldığını aktaracağız.

Huris tepsi yemeği, adından da anlaşılacağı üzere bir tepsi yemeği türüdür. Farklı birçok malzemenin bir araya gelmesi ile hazırlana bu yemek, Bilecik’te genellikle kalabalık aile sofralarında yer alır. Aynı zamanda düğün gibi özel günlerde de evlere gelen misafirlere ikram etmek için huris tepsi yemeği sıklıkla tercih edilir. Genel olarak et, pirinç, soğan ve salça ile hazırlanan bu yemekte et olarak bonfile tercih edilir. Siz de evinizde Bilecik’in yöresel tatlarından biri olan huris tepsi yemeğini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ise şu şekilde listelenmektedir;

Huris tepsi yemeğini ilk kez evinde deneyecek olanlar, hazırlık sürecini biraz daha uzun tutabilir. Lezzetine bayılacağınız bu yemeği bir kez yaptıktan sonra daha sık yapmak isteyeceksiniz. Ortalama olarak bir saat gibi bir sürede hazırlayabileceğiniz huris tepsi yemeğini, akşam yemekleriniz için tercih edebileceğiniz gibi yemek sofrasında ağırlayacağınız konuklarınız için de tercih edebilirsiniz. Huris tepsi yemeğini tam kıvamında ve tam tadında yapabilmek için izlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde sıralanmaktadır;

Huris tepsi yemeği yapmanın en önemli püf noktası, seçilecek olan etin tavuk bonfile olmasıdır. Orijinal lezzeti elde edebilmeniz için mutlaka et tercihini doğru yapmanız gerekir. Bunun yanı sıra pirinçleri tepside pişirirken oldukça dikkatli olunması gerekir. Çok fazla pişirilen pirinçler fırında da yüksek ısıya maruz kalacağı için sert olacaktır. Bu da yemeğin tadının istenilen kıvamda olmamasına neden olur. Bu nedenle sadece birkaç dakika boyunca pirinçlerin pişirilmesi yeterli olacaktır. Tüm malzemeleri fırın tepsisine aktardığınızda ise malzemelerin orantılı bir şekilde yayılmasına dikkat edin. Bu sayede yemeğin içerisindeki tüm malzemeler eşit bir şekilde pişecektir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı