İçli köfte hamurunu açamayanlar için 'limon sıkacağı' tüyosu, şoke olacaksınız

İçli köfte hazırlamaya cesaret edemeyenler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde mükemmel bir tüyoya değindik. İşte ayrıntılar…

AİLE 29.06.2024, 04:00
İçli köfte hamurunu açamayanlar için 'limon sıkacağı' tüyosu, şoke olacaksınız
İçli köfte, ülke mutfağımızın en önemli lezzetleri arasında yer alır. Yapımı bir hayli zahmetli olduğu için pek çok kişi tarafından evde yapılmaya cesaret edilemeyen bu lezzet, arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır.
İçli köftenin hamurunu ve iç harcını hazırlasa da iş hamuru doldurmaya gelince eli gitmeyen birçok kişi, hamuru incecik açamadıkları için içli köfte macerasını hüsran ile sonlandırır. İşte tam da o kişiler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde hiç zahmetsiz içli köfte tarifine yer verdik. İşte pratik içli köfte tarifinin yapımına dair ayrıntılar…

Limon sıkacağında içli köfte tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

İçli köfte tarifinin yapımına iç harçtan başlayın. Bunun için yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında bir güzel kavurun. Ardından kıymayı da ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Son olarak cevizleri, salçayı ve baharatları da ekledikten sonra harcı karıştırın.
Ocağın altını kapattıktan sonra kıyılmış maydanozu da ekleyip harcınızı bir kenara alın.
İçli köftenin hamuru için ince bulguru ve irmiği bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Yaklaşık olarak 15 dakika sonra kabın kapağını açın ve unu, salçayı, yumurtayı ve baharatları kaba ekleyip bir güzel yoğurun.
Limon sıkacağını ters çevirin ve üzerini bir streç film ile kaplayın. Elinizi ıslatın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp limon sıkacağının içerisine yayın. İncelttiğiniz hamurun içine iç harcı ekleyin ve streç filmi çekerek kapatın.
İçli köftelerinizi kızgın yağda 3- 4 dakika kadar kızartın. Afiyet olsun!

Tarifini ve tüyolarını paylaşmış olduğumuz limon sıkacağında içli köfte tarifimiz 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı