İçli köfteyi asla aratmıyor, tadanın aklı başından gidiyor! Hem zahmetsiz hem de çok lezzetli….

Pişinin en lezzetli hali olan kıymalı pişi, enfes tadıyla içli köfteyi aratmıyor. Peki kıymalı pişi nasıl yapılır? İşte kıymalı pişi tarifi ve malzemeleri…

GÜNDEM 08.09.2024, 16:55
İçli köfteyi asla aratmıyor, tadanın aklı başından gidiyor! Hem zahmetsiz hem de çok lezzetli….
Türk mutfağının en çok sevilen lezzetleri olan hamur işleri, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar günün birçok öğünde tüketilebilecek binlerce tarifi içeriyor. Bu tariflerden biri olan pişi, genellikle kahvaltı için uygun görülse de içine konulan malzeme ile günün diğer öğünleri için de uygun hale getirilebiliyor. Sadece kahvaltıda değil, öğle ve akşam yemeklerinde de tüketilebilecek bir pişi versiyonu olan kıymalı pişi, lezzetiyle içli köfteyi aratmıyor. Peki kıymalı pişi nasıl yapılır? İşte kıymalı pişi tarifi ve malzemeleri…

Lezzetli pişi türlerinden biri olan kıymalı pişi, 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde hazırlanıyor. Pişirme süresi yaklaşık 20 dakika olan kıymalı pişinin bu tarifi, 6-8 kişilik porsiyona göre planlanmış bulunuyor. İşte kıymalı pişi için gerekli olan tüm malzemeler:
Hamuru için;
·         1 paket maya
·         1 su bardağı süt
·         1,5 su bardağı ılık su
·         2 tatlı kaşığı şeker
·         2 tatlı kaşığı tuz
·         Aldığı kadar un
Kıymalı iç harcı için;
·         1 adet soğan
·         2-3 adet yeşil biber
·         400 gram kıyma
·         Karabiber
·         Kırmızı toz biber
·         Pul biber
·         Tuz

Evde kolay bir şekilde kıymalı pişi yapmak için ilk olarak; şeker, maya, su ve sütü derin bir kapta karıştırın. Ardından tuzu ve unu ekleyerek ele yapışan ama çok da yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamur dinlenip mayalanırken, kıymalı pişinin iç harcı için kıymayı kavurun. Kavrulan kıyma üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurduktan sonra yine yemeklik doğranmış olan biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurma işlemini sürdürün. Harca baharatları da ekleyerek ocaktan alın ve harcı homojen bir hal alana dek harmanlayın. Ardından mayası gelen hamuru ikiye bölerek bezelere ayırın. Bezeleri pişi gibi yuvarlakça kesip içerisine iç harçtan koyup yine pişi gibi kapatın. Tüm hamurlar bittiğinde kızgın yağda önlü arkalı pişirerek servis edin.

Eğer sofranıza lezzetli ve görüntüsüyle iştah açan bir kıymalı pişi koymak istiyorsanız, hamurun kıvamını tam yakalamanız gerekiyor. İşin uzmanlarına göre, kıymalı pişinin ideal hamuru ele yapışan ama çok yapışmayan hamur kıvamı oluyor. Bu nedenle ele yapışmayan bir hamur elde edene dek un ilave etmeli ve yoğurma işlemini sürdürmelisiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı