“İki ülke arasındaki dostluk pekiştirilmeli”

Pakistan'ın Savunma ve Şehitler Günü nedeniyle Ankara’da Pakistan Büyükelçiliği’nde tören düzenlendi. Törene katılan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine vurgu yaptı

SİYASET 11.09.2024, 05:50
2
“İki ülke arasındaki dostluk pekiştirilmeli”
Pakistan'ın Savunma ve Şehitler Günü nedeniyle Ankara’da Pakistan Büyükelçiliği’nde tören düzenlendi. Törene katılan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine vurgu yaparak, “Türkiye ve Pakistan arasında tarihi çok uzun yıllara dayanan bir dostluk var. Başta D-8 olmak üzere birçok uluslararası organizasyonda her iki ülke birbirlerinin çıkarlarını ve haklarını her daim savundu. İki ülke arasındaki bu dostluk ve kardeşlik her daim devam ettirilmeli ve artırılmalıdır” dedi.
Pakistan’ın Savunma ve Şehitler Günü nedeniyle Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nde tören düzenlendi. Törene, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Türkiye’nin Pakistan Büyükelçisi İrfan Neziroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Pakistan-Türkiye ikili ilişkilerini, özellikle Pakistan ve Türkiye silahlı kuvvetleri arasındaki gelişen savunma bağlarını ve iş birliğini övdü. Bolat, Pakistan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin yılın ilk sekiz ayında yüzde 42 arttığını ve her iki ülkenin de liderlikleri tarafından belirlenen 5 milyar ABD doları ticaret hedefine ulaşmaya kararlı olduğunu kaydetti.

Pakistan ve Türkiye arasındaki stratejik ortaklığa vurgu yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, şehitlerin fedakârlıklarına ve Pakistan Silahlı Kuvvetleri’nin cesaretine saygı duruşunda bulundu. Pakistan ve Türkiye arasında savunma sanayisinde deneyim ve uzmanlıkların karşılıklı olarak paylaşılmasının her iki ülkenin savunmasını güçlendireceğini ve bölgesel ve küresel barış ve güvenlik için de önemli olduğunu belirtti.

Törende Milli Gazete’ye değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, iki ülke arasındaki uzun yıllara dayanan dostluğa vurgu yaptı. Arıkan, “Türkiye ile Pakistan arasında tarihi çok uzun yıllara dayanan bir dostluk var. Başta D-8 olmak üzere birçok uluslararası organizasyonda her iki ülke birbirlerinin çıkarlarını ve haklarını her daim savundu. İki ülke arasındaki bu dostluk ve kardeşlik her daim devam ettirilmeli ve artırılmalıdır” dedi.

Programın ev sahipliğini yapan Pakistan Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, Türk ulusuna Pakistan’ın ve Pakistan halkının zor zamanlarında yanında olduğu için teşekkür ederek sözlerine başladı. Büyükelçi, son 77 yılda Pakistan’a birkaç çatışma ve sayısız çatışmaya dönüşmemiş provokasyonun yanı sıra üç büyük savaş dayatıldığını ancak Pakistan’ın kararlılığı ile tüm bunların bertaraf edildiğini söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı