İmamoğlu'nun 'Ahmak' davasının seyrini değiştirecek adım geldi! Başvuru Çorum'daki mahkemeden

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı ve uzmanların 'siyasi bir dava' olarak nitelendirdiği 'Ahmak' davasında ilginç bir gelişme yaşandı. Çorum'da bir hakim İmamoğlu'nun yargılandığı maddelerin iptali için AYM'ye başvurdu.

SİYASET 29.09.2024, 18:10
3
İmamoğlu'nun 'Ahmak' davasının seyrini değiştirecek adım geldi! Başvuru Çorum'daki mahkemeden
Kamuoyunda sık sık Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davanın seyrini etkileyebilecek önemli bir hamle geldi.
Çorum 3. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi H.G, İmamoğlu’nun avukatları tarafından sunulan ve ceza hukuku profesörü Prof. Dr. Adem Sözüer ile Anayasa Hukuku doçenti Dr. Tolga Şirin’in hazırladığı bilimsel mütalaadaki görüşleri dikkate aldı. Bu görüşlerde, İmamoğlu’nun yargılandığı TCK’nın 125/3-a ve 125/5 maddelerinin anayasaya aykırı olduğu belirtilmişti.

Hâkim Güner, TCK’nın bu maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. İptal kararı verilmesi durumunda, İmamoğlu’nun davasının düşme ihtimali bulunuyor.
Cumhuriyet'ten Engin Deniz İpek'in haberine göre; İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat da bu ihtimali doğruladı. Prof. Dr. Sözüer ise istinaf mahkemesinin anayasa aykırılığı iddiasını ciddiye alıp konuyu AYM'ye taşıyabileceğini, aksi halde mevcut kanuna göre karar verileceğini ifade etti.
Sözüer şunları dile getirdi:

Ekrem İmamoğlu'nun 2019'da kazandığı seçimler AKP'nin 'Hiçbir şey olmasa bile bir şey oldu' sözü ile birlikte iptal edilmişti. Seçimlerde dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'na 'ahmak' demişti. İmamoğlu'na buna karşılık, "31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır" demişti.
Kaynak: halk tv
"İmamoğlu davasına bakan İstinaf dairesi bilimsel görüşümüze katılır ve anayasaya aykırılık iddiasını ciddi bulursa konu AYM’ye gidecek. AYM konu hakkında 5 ay içinde karar vermezse mahkeme mevcut kanuna göre verecek”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:55
Akşam 18:33
Yatsı 19:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı