IMG'nin Kurban organizasyonu Mali'de büyük ilgi gördü! IMG ve Saadet Partisi'nden Mali'ye kardeşlik eli…

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Uluslararası Millî Görüş Yardım Organizasyonu’nun (İMG) Türkiye temsilciliği kurban organizasyonu kapsamında Mali’ye gitti.

GÜNDEM 25.06.2024, 08:30
3
IMG'nin Kurban organizasyonu Mali'de büyük ilgi gördü! IMG ve Saadet Partisi'nden Mali'ye kardeşlik eli…
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Uluslararası Millî Görüş Yardım Organizasyonu’nun (İMG) Türkiye temsilciliği kurban organizasyonu kapsamında Mali’ye gitti. Hayırseverlerin kurban emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydeden Çalışkan, Saadet Partisi ve İMG’nin ülkede büyük bir ilgi ile karşılandığının altını çizdi.
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Uluslararası Millî Görüş Yardım Organizasyonu’nun (İMG) kurban faaliyetleri kapsamında Afrika kıtasında binlerce kilometre uzakta bulunan Mali'nin başkenti Bamako'ya giderek, kurban emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için destek verdi.

Kurban organizasyonunu gerçekleştiren İMG ekiplerine teşekkürlerini sunan Çalışkan, “Bütün ekip cansiperane bir çaba içerisinde, tüm organizasyon titizlikle yürütüldü. Gerçekten son derece titiz bir çalışmayla bütün isimler tek tek oluşturuldu, kurbanlar eşleştirildi ve kesimler kamera kaydına alındı. Belirlenen noktalarda yardım dağıtımları gerçekleştiriliyor. Kara kıtada kardeşlerimiz uzatılacak yardım elini bekliyor. Büyük bir titizlikle kesilen kurbanları binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdık” dedi.

Ülkede izleri devam eden sömürgecilik faaliyetleri hakkında da konuşan Çalışkan, “Mali, dünyanın en önemli altın üreticilerinden birisi ama altın rezervlerini kendisi değil başka ülkeler, sömürgeci ülkeler kullanıyor. Bu insanlar bu kadar yeraltı zenginliklerine rağmen maalesef yoklukla pençeleşiyor. Burada haydi diyecek, yol gösterecek insanlara ihtiyaç var. Bu ülke sıfırdan kurulacak, sıfırdan kalkınma programına ihtiyacı var. Mali umarım ki bu makûs talihini yener. Bu yokluğa bir an önce son verir ve bu potansiyellerini değerlendirir” ifadelerini kullandı.

Malililerin Saadet Partisi’ne büyük teveccüh gösterdiğine de dikkat çeken Çalışkan, “Özellikle Saadet Partisi'nden, rahmetli Necmettin Erbakan'ın partisinden geldiğimizi söylediğimizde insanlar bize büyük bir heyecanla yaklaşıyor ve insanların çok daha fazla beklentiye girdiğini görüyoruz. Bu kadar yokluk ve olumsuz hayat şartlarına rağmen yerli halktaki Filistin hassasiyetini görebiliyoruz. Camilerde gündem hep Filistin. Gazze'ye dua edildiğini görüyoruz” diye konuştu.

Çalışkan, kurban faaliyetleri dışında temaslarda da bulundu. Türk büyükelçiliğini ziyaret edip, Türk iş insanları ile de bir araya gelen Çalışkan, Kita Belediye Başkanı Dembele Mamadau ile de görüştü. Çalışkan, “Kardeşlik duygusunun gelişmesine katkı sağlayan organizasyon, Türkiye ve Mali arasındaki bağları güçlendirerek bölgenin kalkınmasına bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı