İşgalci İsrail ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldüğünü iddia etti

İşgalci İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü iddia etti.

DÜNYA 28.09.2024, 13:10
İşgalci İsrail ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldüğünü iddia etti
Siyonist İsrail ve Lübnan arasındaki savaş durumu nedeniyle tüm Ortadoğu'da gerilim zirveye çıktı. İşgalci İsrail'in Lübnan'a saldırılarının beşinci gününde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta arka arkaya  patlamalar yaşandı. 
Saldırılarda altı kişinin şehit olduğu, 91 kişinin yaralandığı açıklandı.

İşgalci İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hizbullah'ın merkez karargahlarının hedef alındığı belirtimişti. Dün Lübnan'a yönelik saldırılarda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü iddia edilmiş ancak doğrulanamamıştı.
Siyonist İsrail medyası, saldırılardaki ana hedefin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah olduğunu açıklamıştı.
İşgalci İsrail ordusu bugün yaptığı açıklamada ise Nasrallah'ın öldürüldüğünü resmen duyurdu. Ordu ayrıca Hizbullah'ın güney cephesi komutanı Ali Karaki'nin de öldürüldüğünü belirtti.

İşgalci İsrail ordusundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Nasrallah'ın öldürüldüğünün açıklanmasının ardından, İsrail vatandaşlarını tehdit eden herkese ulaşacaklarını söyledi.

Hagari, Nasrallah'ın Hı̇zbullah'ın yeraltı karargahında öldürüldüğünü açıkladı. Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre Nasrallah, Beyrut'un güney banliyösündeki karargahta 80 ton bombanın atıldığı saldırıda öldü. 
Kaynak: NTV
"Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine cuma akşamında düzenlenen saldırıda Hizbullah'ın kurucu liderlerinden ve mevcut Genel Sekreteri Nasrallah'ın yanı sıra grubun Güney Komutanı Ali Karaki ve diğer liderlik kadrosunu öldürdük." 
Hizbullah'tan henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak örgüte yakın bir kaynak Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, Nasrallah'tan dün geceden bu yana haber alamadıklarını duyurdu.
Halevi, “Bu bizim alet çantamızın sonu değil. Mesaj basit, İsrail vatandaşlarını tehdit eden kim olursa olsun onlara nasıl ulaşacağımızı biliriz” dedi.
Nasrallah'ı öldüren saldırının uzun süredir hazırlandığını belirti ve "Doğru zamanda büyük bir hassasiyetle gerçekleştirildi, şimdi sonraki adımlar için dikkatli bir hazırlıkla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.
Halevi, tüm cephelerde tam hazırlıklı olduklarını söyleyerek, "Diğer örgütlerle koordinasyon da dahil olmak üzere tüm güçler çok iyi bir senkronizasyon ve hazırlık sağlamalıdır" diye ekledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı