İslam'ın kutsalı, sosyal medya konusu değil!

İslam şeriatı ve Resulullah Efendimiz’i (S.A.V.) hedef alabilecek kadar cesaretlenen sosyal medya içerik üreticileri, Müslümanların değerlerini suistimal etmeye devam ediyor.

GÜNDEM 29.06.2024, 07:20
İslam'ın kutsalı, sosyal medya konusu değil!
İslam şeriatı ve Resulullah Efendimiz’i (S.A.V.) hedef alabilecek kadar cesaretlenen sosyal medya içerik üreticileri, Müslümanların değerlerini suistimal etmeye devam ediyor. YouTube’da yayınlanan bir tartışma programında “sosyal medya fenomenleri” tarafından İslam’ın hassas konularının, varsayım ve şahsi fikirler üzerinden tartışma konusu yapılması Türkiye gündemine oturdu. Söz konusu içeriklerin yayınlandığı “Yer6” ve benzer YouTube kanallarına karşı Millî Gazete olarak birçok kez uyarıda bulunmuştuk.
Emperyalizmin toplum mühendisliği için kullandığı sosyal medyada kutsal değerlerimiz hedef alınmaya devam ediliyor. Başta YouTube olmak üzere birçok sosyal medya uygulamasında yayın yapan bir kanalda İslam şeriatı ve Resulullah Efendimiz (S.A.V.) hedef alındı. Konuştukları konu hakkında yeterli bilgisi olmayan  “sosyal medya fenomenleri” arasında yapılan tartışma programında varsayım ve şahsi fikirler üzerinden İslam'ın kutsalı hedef alındı. Söz konusu absürd tartışma programlarını yayınlayan “Yer6” kanalı ve benzeri YouTube kanalları hakkında Millî Gazete olarak yaptığımız birçok haberlerle uyarılarda bulunmuştuk. Geçmişte kara büyü, cin, hüddam gibi tehlikeli ve dikkat çekici kavramlar üzerinden Müslümanların kafasını karıştıran Yer6 kanalı, tüm bu yayınları popülerlik ve para kazanma amacıyla yapıyor. Kurdukları online satış sitesi üzerinden Süleyman mührü, ayet ve dualarla hazırlanmış takı malzemeleri satıyor. Sırf dikkat çekmek için İslam’ın kutsalına dil uzatacak ‘şarlatan’ tabiriyle uyumlu tipleri kullanan Yer6 YouTube kanalı ve benzer içerik üreticilerine karşı Millî Gazete olarak yeniden uyarıyoruz.

YouTube üzerinden yayın yapan söz konusu kanalın yayınladığı sözde tartışma programlarında İslam şeriatının ve Resulullah Efendimiz’in (S.A.V.) küstahca hedef alınması, Türkiye’nin gündemine oturmuştu. İslam ve Müslümanlıkla alakası olamayan “sosyal medya fenomenleri” ile hazırlanan videolarda hassas değerlerimiz sosyal medyada içerik malzemesi haline getirilmişti. Ancak İslam şeriatı ve Resulullah Efendimiz’in (S.A.V.) hedef alınmasına sebep olan “Yer6” YouTube kanalı, tüm içeriklerini popülerlik ve para kazanmak için hazırlıyor. Millî Gazete olarak 2021 yılında hazırladığımız “YOUTUBE’UN KORKU SEKTÖRÜ” haberiyle söz konusu YouTube kanalı ve benzer içerik üreticileri hakkında uyarılarda bulunmuştuk.

Kara büyü, cin, hüddam gibi tehlikeli ve dikkat çekici kavramları yüzleşme, tartışma programı ve belgesel formatları adı altında YouTube’a sunan birçok kanal var. Yer6 YouTube kanalı da bunlardan birisi. Yıllarca benzer birçok içerik hazırlayan söz konusu YouTube kanalı, gelen tepkiler üzerine format değiştirip İslam’ın kutsal değerlerini kullanmaya başladı. Para kazanmak uğruna sosyal medyada Müslümanların değerlerini suiistimal eden bu kanalın bir de online satış sitesi var. Tamamen bilinçsiz bir şekilde sözde hocalarla hazırlanan Süleyman mührü, ayet ve dualarla hazırlanmış takı ürünlerinin satıldığı online satış sitesinde bile İslam’ın kutsalının nasıl suistimal edildiği görülüyor. Millî Gazete olarak geçmişte olduğu gibi yeniden uyarıyoruz ve İslam'ın kutsalı sosyal medya konusu haline getiren tüm içerik üreticilerine karşı yasal önlemler alınması gerektiğinin altını çiziyoruz…

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı