İsrail askerinden ABD itirafı! Kanlı ittifakın soykırımdaki rolü

İsrail rejimi altında yayın yapan Haaretz Gazetesi’nde kanlı ittifakın soykırımdaki rolü bir kez daha gözler önüne serildi. İşgal askeri ABD’nin İsrail’e yardım etmemesi halinde savaşı sürdüremeyeceklerini itiraf etti.

GÜNDEM 04.09.2024, 11:20
İsrail askerinden ABD itirafı! Kanlı ittifakın soykırımdaki rolü
İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarını sürdürebilmesi için ABD'nin askeri yardımlarına büyük ölçüde bağımlı olduğu, İsrailli bir askerin açıklamalarıyla bir kez daha gün yüzüne çıktı. İsminin açıklanmasını istemeyen asker, ABD'nin yardımı olmadan İsrail'in savaşı birkaç aydan fazla sürdüremeyeceğini belirtti.

Söz konusu haberde çözellikle İsrail Hava Kuvvetleri'nin, ABD'den gelen yardımlar olmadan büyük zorluklar yaşayacağı ifade edildi. Asker, bu durumun farkında olan İsrail'in, bomba, füze ve diğer silahların üretimini artırmak için harekete geçtiğini, ancak bu çabaların sonuç vermesinin yıllar süreceğini vurguladı.

Biden yönetimi, İsrail'e her yıl sağlanan 3,8 milyar dolarlık yardımın yanı sıra, Gazze'ye yapılan saldırılar sırasında 14 milyar dolarlık ek askeri destek sağladı. Ayrıca, İsrail'in hava savunma sistemleri için 500 milyon dolar daha gönderildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı