İsrail soykırımı Han Yunus'taki Filistinlileri bir kez daha göçe zorluyor!

Dünyanın gözü önünde soykırıma maruz bırakılan Filistinliler, Siyonist İsrail'in son saldırılarının ardından Gazze'nin ikinci büyük şehri Han Yunus'un doğusundaki bölgeleri tahliye etmeye başladı.

DÜNYA 02.07.2024, 15:35
İsrail soykırımı Han Yunus'taki Filistinlileri bir kez daha göçe zorluyor!
Siyonist katliamların aralıksız sürdüğü bölgeden aktarılan bilgilere göre, gece boyunca ve sabah saatlerinde Han Yunus çevresinde İsrail çok sayıda saldırı gerçekleştirdi. Filistin Kızılayı, saldırılarda sekiz kişinin şehit olduğunu ve 30’dan fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Siyonist İsrail’in Rafah’taki soykırım saldırılarından kaçan Filistinlilerin sığındığı Han Yunus, bu senenin başındaki saldırılarda da büyük oranda tahribata uğramış ve çok sayıda Filistinli daha önce de bölgeden zorla göçe mecbur bırakılmıştı.
Han Yunus'a geri dönenler ve Rafah’taki saldırılardan kaçan Filistinliler, bugün Han Yunus'tan daha güvenli olduğunu düşündükleri başka bölgelere doğru harekete geçti.
Han Yunus'taki hastanelerin de tahliye edildiği aktarıldı.

Birleşmiş Milletlerin Filistinli Mültecilerle Yardımlaşma Ajansı (UNRWA), X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; yaklaşık 250 bin kişinin ‘Gazze’de güvenli bir yer olmamasına rağmen’ yer değiştirmek zorunda kaldığını belirterek saldırıları kınadı.
UNRWA, “İnsanlar harap olmuş Han Yunus'a dönmek zorunda kaldıktan sadece haftalar sonra, İsrail yetkilileri bölge için yeni tahliye emirleri verdi. Yine aileler zorunlu göç ile karşı karşıya” açıklamasını yaptı.
Siyonist İsrail, dün Han Yunus ve çevresindeki bazı bölgelerin tahliye edilmesi istedi.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in çağrısıyla ilgili “Bu, Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığını bir kez daha gösteriyor. Sivilleri korumak için daha fazla çaba gösterilmesi gerekiyor” dedi.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı