Son Dakika

İsrail'e savaş suçu soruşturması açmıştı! UCM Başsavcısı Khan'a cinsel taciz karalaması

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan’ın İsrail'e savaş suçu soruşturması başlatmasının ardından başı beladan kurtulmuyor.

DÜNYA 28.10.2024, 15:15
1
İsrail'e savaş suçu soruşturması açmıştı! UCM Başsavcısı Khan'a cinsel taciz karalaması
Son olarak Karim Khan’ın kendisi hakkında çıkan cinsel taciz iddiasına ilişkin yapılan resmi bir şikayete, mağdur olduğu iddia edilen kişiye iddiaları reddetmesi ve şikayetini geri çekmesi için baskı kurduğu ileri sürüldü.
Karim Khan iddiaları reddederken, avukatları başsavcının son dönemde İsrail aleyhine "savaş suçu" soruşturması başlattığını hatırlattı ve "bir iç meselenin ifşa edilmesinin, hassas bir zamanda devam eden yüksek profilli çalışmalarını baltalamak için tasarlandığından büyük endişe duyuyoruz” açıklaması yaptı.

Son günlerde medyada cinsel taciz iddialarının dolaşmaya başlamasının ardından Khan, kamuoyuna yaptığı açıklamada, iddiaları reddederek, kendisinin ve mahkemenin “çok çeşitli saldırı ve tehditlere maruz kaldığını” söyledi.
Savcıya yakın mahkeme yetkilileri, Khan'ın bir karalama kampanyasının hedefi olabileceğini öne sürdü.
Khan açıklamasında, “Böyle bir suiistimal iddiası doğru değildir. 30 yıl boyunca farklı bağlamlarda çalıştım ve hiç kimse tarafından bana karşı böyle bir şikâyette bulunulmadı” dedi. Khan, kendisini hedef alan iddiaların İsrail kaynaklı olduğu yönündeki genel kanı hakkında görüş beyan etmedi ancak bazı trollerin kendisini hedef aldığını savundu.
Khan’ın avukatları, “Müvekkilimiz iddiaların tamamını reddetmektedir, gizli ve kapalı bir iç meselenin ifşa edilmesinin, hassas bir zamanda devam eden yüksek profilli çalışmalarını baltalamak için tasarlandığından büyük endişe duyuyoruz” diye konuştu.
İddiaların odağındaki kadın ise, yorum taleplerini reddetti.

Bazı kaynaklar, UCM’nin, Khan hakkında çıkan iddiaları, Khan'ın mayıs ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve 3 Hamas lideri için tutuklama emri talep ettiğini duyurmasından haftalar önce öğrendiğini öne sürdü.
Üç UCM yargıcından oluşan bir heyetin, Khan'ın Gazze'de işlendiği iddia edilen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarılması yönündeki taleplerini değerlendirme aşamasında olduğu biliniyor. UCM'nin, iddiaların ele alınış biçimi ve mahkemenin muhaliflerinin bu iddiaları silah olarak kullanma girişimleri nedeniyle artan iç çekişmelerin ortasında bir krizle karşı karşıya olduğu yorumları yapılıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Ekim 2024
İmsak 05:32
Güneş 06:52
Öğle 12:27
İkindi 15:26
Akşam 17:53
Yatsı 19:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı