İsrail’i İsrail’de protesto etmek serbest Türkiye’de yasak?

Türkiye’de İsrail karşıtı protestoların emniyet birimleri tarafından sert müdahalelerle engellenmesi tepkiye yol açıyor.

GÜNDEM 28.10.2024, 07:20
İsrail’i İsrail’de protesto etmek serbest Türkiye’de yasak?
Gazze’de bir yılı aşkın süredir devam eden vahşi soykırımın baş müsebbibi olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun evinin, ofisinin, başbakanlık binasının ve daha birçok kamu kurumunun önünde yüz binlerce kişinin katıldığı dev protestolara tek bir müdahalede dahi bulunulmazken, Türkiye’de İsrail karşıtı protestoların emniyet birimleri tarafından sert müdahalelerle engellenmesine anlam verilemiyor.

İnsanlık düşmanı zalim İsrail’e karşı vicdani tepkilerini ortaya koymak isterken emniyet birimlerinin baskın müdahaleleriyle karşılaşan protestocular, “İsrail’de başbakanın evinin önünde dahi serbest olan protesto hakkı Türkiye’de mi yasak? İsrail rejimine karşı olduğunu söyleyen hükûmetin bu engelleme girişimleri ikiyüzlülük değil de nedir?” diye soruyorlar.

Daha önceki aylarda da Türkiye’nin birçok şehrinde İsrail’le ticareti ve ihracatı devam ettiren hükûmet yetkililerine yönelik protesto eylemi gerçekleştiren vatandaşlarımız, emniyet güçleri tarafından sert müdahalelere maruz kalarak gözaltına alınmışlardı.

Siyonist İsrail rejiminin Gazze’de, Batı Şeria’da, Kudüs’te ve Lübnan’da vahşi katliamları aralıksız devam ederken, Türkiye’de İsrail’le iş birliği yapan kişi ve kurumlara yönelik protesto gösterilerine müdahaleler de sürüyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleştirilen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda İsrail’e silah tedarikinde bulunan BAE System’i protesto etmek isteyen Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyelerinin basın açıklaması, hukuksuz bir şekilde engellenmişti.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Ekim 2024
İmsak 05:32
Güneş 06:52
Öğle 12:27
İkindi 15:26
Akşam 17:53
Yatsı 19:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı