Son Dakika

İstanbul'daki 1 Mayıs davaları... 17 sanıklı davada mütalaa açıklandı

Anayasa Mahkemesi kararına da dayanarak 1 Mayıs'ta Saraçhane’den Taksim’e yürümek isterken gözaltına alınan 17 kişinin yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Tüm sanıkların "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. 

GÜNDEM 18.10.2024, 17:55
İstanbul'daki 1 Mayıs davaları... 17 sanıklı davada mütalaa açıklandı

1 Mayıs'ta Saraçhane’den Taksim’e yürümek için alana girmek isterken polis müdahalesiyle gözaltına alınan 17 kişinin yargılanmasına İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 
Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanıkların ellerinde partizan yazısının ve İbrahim Kaypakkaya resimlerin basılı olduğu flamalarla ve üzerilerinde yine İbrahim Kaypakkaya resimlerin olduğu kırmızı renkli yeleklerle katılım gösterdiklerine ve yürüyüşün, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü haline geldiğini belirtti.
Savcı esas hakkındaki mütalaasında, tüm sanıkların “terör örgütü propagandası yapmak" ve “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek” suçlarından hapisle cezalandırılmasını talep etti. 
Mahkeme, avukatların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmak yapmak üzere süre talebini kabul etti, kolluk yakalama tutanağında imzası bulunan polislerden üçünün ise bir sonraki celse ifadelerinin alınması için hazır edilmesine karar vererek duruşmayı, 6 Aralık 2024 tarihine erteledi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:42
Öğle 12:29
İkindi 15:35
Akşam 18:06
Yatsı 19:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı