İster meze ister salata olarak tüketin, bu tarif et yemeklerinize çok yakışacak

Bu içeriğimizde hem sizlerin hem de misafirlerinizin damaklarını çatlatacak mor lahana mezesi tarifine yer verdik. İşte ayrıntılar…

AİLE 04.07.2024, 03:10
2
İster meze ister salata olarak tüketin, bu tarif et yemeklerinize çok yakışacak
Mor lahana mezesi tarifinin yapımı son derece pratiktir. Ara öğünlerinizde, et yemeklerinizin yanında veyahut da diğer yemeklerin yanından salata olarak tüketebileceğiniz bu lezzet, mutfak ile pek ilgisi olmayan kişiler tarafından dahi kolaylık ile uygulanabilir.
Besin değeri son derece yüksek olan mor lahana, meze versiyonu ile davet sofraları için son derece uygun bir seçenektir. Yanı sıra bu sıcak yaz günlerinde yiyecek bir şeyler bulmakta güçlük çekenler için de serinletici bir seçenek olan mor lahana mezesi, aynı zamanda ekonomik bir tariftir. İşte mor lahana mezesi tarifine ilişkin ayrıntılar…

Mor lahana mezesi tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
Zeytinyağı, yarım mor lahana, 3 yemek kaşığı mayonez, 400 gram yoğurt, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı hardal, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı), tuz, ceviz içi.

Mor lahana mezesi tarifinin yapımına lahanayı ince ince kıyarak başlayın. Bıçak ile yeterince ince kıyamayacağınızı düşünüyorsanız rende de kullanabilirsiniz.
İncecik doğradığınız mor lahanaları tavaya alın ve zeytinyağında kavurun. Tuz ve şekeri de ekledikten sonra kavurma işlemine bir süre daha devam edin. Bu aşamada mor lahanalar tam olarak ölmemeli ancak dipdiri de kalmamalılar.

Ocağın altını kapatın ve lahanaları soğumaya bırakın. Lahanalar soğurken derin bir kabın içerisine diğer malzemeleri ekleyin. Bu aşamada arzu ederseniz haşlanmış mısır, kornişon turşusu gibi damak zevkinize hitap eden diğer malzemeleri de kullanabilirsiniz.
Soğuyan mor lahanaları yoğurtlu sosun içerisine ekleyin ve mezenizi bir güzel karıştırın. Hazırladığınız mezeyi, ceviz içi ile süsledikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Şu sıcak yaz günlerinde öğünlerinizi rahatlatacak olan lezzetli mor lahana mezesi tarifimizin hazırlık aşaması 15 dakika, pişirme aşaması ise 10 dakika kadar sürmektedir. Tarif, 4- 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı