“İstiklal de, istikbal de Saadet Partisi’nde”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ın katılımıyla dün Sultangazi ilçesinde gerçekleştirildi.

SİYASET 02.09.2024, 04:35
“İstiklal de, istikbal de Saadet Partisi’nde”
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, dün teşkilat mensuplarının yoğun katılımıyla coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. Divanda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “Değerli İstanbullular, eğer bugünkü gibi birlikteliğimizi muhafaza edersek, tarihimizde de gördüğümüz üzere yedi düvel bizi yıkamaz. Aziz milletimiz müsterih olsun. Biz daha önce yaptığımız gibi yine yapacağız ve bu ülkeyi düzlüğe çıkaracağız. Bizler istiklalin de, istikbalin de Saadet’te olduğuna inanıyoruz. Milletimizi de buna inandıracağız” dedi.
Millî Görüş’ün öncü isimlerinden, eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları Yılmaz Bayat, Arslan Ateş, Musa Öztürk, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Saadet Partisi Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Beytiye Nurgül Ekinci, Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı’nın yanı sıra Saadet Partisi İstanbul il, ilçe ve mahalle teşkilatlarının yoğun katılım sağladığı divan toplantısı, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde düzenlendi. 

Divanda teşkilatlara hitap eden Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “Değerli İstanbullular, bugünkü gibi birlikteliğimizi muhafaza edersek eğer, tarihimizde de gördüğümüz üzere bırakın bir düşmanı, yedi düvel bizi yıkamaz. İstanbul’da olmamız hasebiyle bu şehir atamız Fatih’in emaneti olan şehirdir. Bizler bu şehrin emanetçileriyiz, bizler bu ülkenin emanetçileriyiz. Bu güzel emanete, bu kutsal emanete sahip çıkmak için nasıl cansiparane çalıştığınızı raporlardan biliyorum. Allah, yaptığınız cihatları kabul etsin. Yolumuz uzun, eksiklerimiz var. Eksikleri layığı ile tamamlayacağımızdan hiç şüphem yok. Teşkilatlarımızın tüm birimlerinin Allah yâr ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

Ülkemizdeki ekonomik darboğaza dikkat çeken Mahmut Arıkan, “Türkiye, bugün 22 senelik bir iktidarın aldığı kararların kötü sonuçlarını yaşamakta. Bugün en önemli sorun ve problemlerimizin başında ekonomi geliyor. Ülkemiz, iktidarın attığı yanlış adımlardan kaynaklı borç ve faiz batağına batmış durumda. Sadece 2022 yılından bu yana 2,5 milyar Türk Lirası borçlanmış durumdayız. Durum o kadar vahim durum ki, ekonomi ve maliye bakanı uzun vadeli borç almaktan gurur duyar hale gelmiş durumda. Bu ne demek biliyor musunuz? Gelecek nesillerimizin hayatlarına, geleceklerine ipotek koymaktır. Bugün sürekli gıda fiyatları yükseliyor. Eskiden ailelerimiz kasapların önünden geçmekten korkardı. Şimdi ise kırtasiye önünden geçmeye korkar hale getirildik. Vatandaş, çocuğunun eğitimi için kırtasiye alışverişi yapamaz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

 “Ekonomik durumun getirdiği sıkıntılar birçok sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Türkiye, cinnet durumuna gelmiş durumda” diyen Arıkan, “Toplumumuzda şiddet ve ahlaksızlık durumunun giderek arttığı bir ülke olduk. Bugün bütün bunların yanı sıra RTÜK diye bir kurum var. Yıllardır bulunan bu kurum, televizyonda yapılan yayınlarla milletimizin zehirlenmeye devam etmesini sadece izliyor. Bugün Netflix gibi programlarla gençlerimizin ve milletimizin beyinleri yıkanıyor” şeklinde konuştu.

İktidarın dış politikadaki yanlışlarına dikkat Arıkan, konuşmasında, “Millî Görüş olarak 55 yıldır anlattığımız dış politika, şahsiyetli dış politikadır. Şahsiyetli dış politikada günlük ilişkiler kurulmaz. Şahsiyetli dış politikada mektuplarla anlaşma olmaz. Şahsiyetli dış politikada terör devletleri ile iş birliği yapılmaz. Şahsiyetli dış politikada teröristlerle ticaret yapılmaz. Şanlı bir tarihi olan ülkemizin ismini terör devletleri ile yan yana koyanlar utansın. Tarih boyunca zulmün karşısında durmuş ülkemiz bugün zulmedenlerle yan yana yürütülüyor. Bizler bunu unutmayacağız” ifadelerine yer verdi.

Mahmut Arıkan, “Bizler şimdi geçmişimizden, tarihimizden aldığımız ilhamla artık hep beraber yürüme vakti. Irak’ta başına bomba yağan kardeşlerimiz için yürüyeceğiz. Gazze’de zulme uğrayan kardeşlerimiz için yürüyeceğiz. Doğu Türkistan’da zulme uğrayan kardeşlerimiz için yürüyeceğiz. Müslüman âlemi için yürüyeceğiz. Arkamızda bir tane kardeşimizi bırakmayacağız. Olur da yorulan bir kardeşimiz olursa koluna girip beraber yürüyeceğiz. Bu değerleri savunan tek görüş Millî Görüş’tür. Saadet Partisi olarak bu esaslardan ayrılmadan yeni nesil siyaset anlayışı ile milletimizin kalbine Saadet Partisi sevgisini vereceğiz. Aziz milletimiz müsterih olsun. Biz daha önce yaptığımız gibi yine yapacağız ve bu ülkeyi düzlüğe çıkaracağız. Bizler istiklalin de, istikbalin de Saadet’te olduğuna inanıyoruz. Milletimizi de buna inandıracağız. Allah yâr ve yardımcımız olsun” değerlendirmelerinde bulundu.

Divanda bir konuşma gerçekleştiren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Gazze’de 50 binin üstünde Filistinli Müslüman katledilmişken, iktidar, Siyonist İsrail’e yönelik petrol ve doğal gaz sevkiyatlarına hiç durmadan devam ediyor. Şehit edilenlerin %70’i kadınlar ve çocuklar. 100 binin üstünde yaralı, enkaz altında 10 bini aşkın kayıp insan varken. Gazze hâlâ aç, hâlâ susuz, hâlâ acı içinde, hâlâ yanıyorken. Bu iktidar, terörist İsrail’e, Ceyhan Boru Hattı üzerinden petrol akıtmaya devam ediyor. HAMAS’a selam gönderirken İsrail’e petrol gönderiyorlar. Meclis’te Abbas’ı konuştururken kapalı kapılar ardında Netanyahu’yla aynı dili kullanıyorlar. Gazze’ye dua edip Tel Aviv’e petrol akıtıyorlar” ifadelerini kullandı.

Ekonomideki kötü gidişi değerlendiren Ömer Faruk Yazıcı, “Milyonlarca insan, yoksulluk sınırının altında güvencesiz bir hayat sürüyor. Köprülerden doğal gaza, domatesten temel besin kaynaklarına kadar birçok kalemde zam yağmurlarıyla karşılaşıyoruz. Doğalgaza %38 zam, köprü ve otoyollara %40’a varan zamlar yapıldı. Milletimizin geliri artmıyor ancak masrafları ve giderleri her geçen gün katlanarak büyüyor. Ülkemizdeki gelir eşitsizliği her geçen gün daha da artıyor. Britanya merkezli Knight Frank’ın raporuna göre; 2023 yılında Türkiye’deki ultra zengin sayısı %9,7 artış gösterdi. Özellikle son 5 yılda, “orta direk” olarak adlandırılan orta gelir grubu eridi. Milyoner sayısı ise 3 yılda 4’e katlandı. Ağustos ayı itibarıyla 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 19,721 TL iken yoksulluk sınırı ise 62,772 TL’ye çıktı. Bir asgari ücretle geçinen evlerin açlıktan ölüm tehlikesi geçirdiği bir Türkiye’de yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Divanda söz alan Millî Görüş hareketinin öncü isimlerinden eski Adalet Bakanı ve Millî Gazete yazarı İsmail Müftüoğlu, “Millet olarak hiçbirimiz ülkemizin durumundan memnun değiliz. Ekonomi çökmüş, dış politika batmış, sosyal katman arasındaki kavgalar devam ediyor. Önce bunun müsebbibi kim diye kendimize sormamız gerekiyor. Cenab-ı Hak buyuruyor ki, ‘Emaneti ehline veriniz’. Biz millet olarak ve Müslüman kisvesi içinde yaşayan insanlar olarak bu emri ilahiye karşı tavır koyduk. Ehil olmayanlara bu memleketin meselelerini, bu memleketin dertlerini halledebilecek kişiler diye teslim ettik. Allah celle celaluhu buna müsaade etmiyor. Emaneti ehline vermezseniz eğer hırsızlıklar olur, çalmalar olur, soygunlar olur, zulümler olur, sömürmeler olur. Bu işe yardımcı olanlar ve bir şekilde yardım edenler de zalimlerden olur” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı