İsviçre’nin başkenti, bayrağının anlamı, nüfusu, ana dili, para birimi

İsviçre; Batı, Orta ve Güney Avrupa’nın kesişme noktasında yer almaktadır. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bu ülke hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri sizler için derledik.

DÜNYA 22.03.2024, 02:50
9
İsviçre’nin başkenti, bayrağının anlamı, nüfusu, ana dili, para birimi
Batı Avrupa, Orta Avrupa ve Güney Avrupa’nın kesişme noktasında yer alan İsviçre, Bern ile birlikte toplam yirmi altı kantondan oluşmaktadır. Bern, federal otoritenin merkezi olarak kabul edilmektedir. Kuzeyinde Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya ve doğusunda Avusturya ile Lihtenştayn’ın yer aldığı ülkenin denize kıyısı bulunmamaktadır.
Alper, İsviçre Platosu ve Jura Dağları arasında yer alan İsviçre’nin yüzölçümü 41 bin 285 kilometrekaredir. Ülkenin nüfusu genel olarak büyük şehirlerde toplanmıştır. Küresel kent ve ekonomi merkezi olan Zürih ile Cenevre, ülke nüfusunun en yoğun olduğu lokasyonları oluşturmaktadır.
İsviçre, yirmi altı adet farklı kantondan oluşmaktadır. Bu nedenle ülkede herhangi bir başkent bulunmamaktadır. Ancak ülkedeki en büyük en ve en fazla nüfusa sahip olan şehir Zürih’tir. Yasal olarak ülkede bir başkent belirlenmemiştir.
İsviçre bayrağında kırmızı bir zemin yer alır. Bu kırmızı zeminin üzerinde ise beyaz bir haç bulunur. Bayrakta yer alan beyaz haç, Katolik, Protestan ve Ortodoks ayrımı olmaksızın tüm Hıristiyanlar için kutsal bir anlam ifade eder. Hz. İsa peygamberliğini ilan ettikten üç yıl sonra, Yahudiler tarafından çarmıha gerilmiştir. Haç sembolünün beyaz olmasının nedeni, Hz. İsa’nın tüm insanları barışa davet etmesini simgelemektedir.
Bayrakta yer alan kırmızı zemin ise dini inançları nedeni ile idam edilen Hıristiyanları temsil etmektedir. İsviçre’nin kullandığı arma, bayrak ile aynı tasarıma sahiptir.
İsviçre’nin resmi para birini franktır. İsviçre aynı zamanda Avrupa’da frank para birimini kullanan tek ülke olma özelliğine de sahiptir.
İsviçre’de birden fazla resmi dil bulunmaktadır. Ancak ülkede en çok tercih edilen dil Almancadır. Bunun nedeni ise ülkeye çok fazla Almanın göç etmesidir. Almancanın yanı sıra ülkede kullanılan diğer diller Fransızca, İtalyanca ve Romanşçadır.
İsviçre, 1907 yılında imzalanan La Haye anlaşmasına göre, sınır güvenliği ihlal edilmediği sürece kimseye savaş açamamaktadır. Aynı şekilde herhangi başka bir Avrupa ülkesinin de İsviçre’ye savaş açması yasaktır. İsviçre hakkında bilinmesi gereken diğer ilginç bilgiler ise şunlardır;
Dünya genelinde en yaşanabilir ülkelerden biri olan İsviçre ziyaretlerinde mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında şu noktalar yer alır;

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı