İzmarit vergisi kapıda! Mecliste görüşmeler başlıyor

Yeni sigara düzenlemeleri kapsamında sigara izmaritleri ile ilgili çalışmalar belli oldu. TBMM tarafından yeni dönemde bu konu hakkında mesai harcanacak.

EKONOMİ 02.07.2024, 11:15
1
İzmarit vergisi kapıda! Mecliste görüşmeler başlıyor
Türkiye'de milyonlarca vatandaşın kullandığı sigaraya zamlar arka arkaya gelirken, sigarayla mücadele kapsamında hükümet tarafından izmarit vergisi üzerine çalışma başlatıldığı aktarıldı. Dünya genelinde Sigara ve diğer tütün mamulleri, kanser hastalığının baş sebeplerinin başında geliyor.
Dünya genelinde  toplumsal sağlığı koruma adına ülkeler, sigara ile mücadele ediyor. Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sigaraya karşı olan tepkisi herkes tarafından biliniyor. Hükümet yetkilileri bu durum kapsamında izmarit vergisini devreye sokmaya hazırlanıyor. 
Türkiye’de her yıl yaklaşık 85 bin insanın ölümüne yol açan sigara kullanımının önüne geçmek için Meclis, tütün ürünlerinin yasaklanmasını düzenleyen kanun ile tütün  piyasasını düzenleyen kanunda değişikliğe gidecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlayan çalışma, yeni yasama döneminde TBMM'nin en önemli mesai maddelerinden biri olacak.

Türkiye gazetesinin haberine göre; halk sağlığını korumakla yükümlü kurum ve kuruluşlar arasında yapılacak görüşmeler neticesinde belirlenecek bir tarihin esas alınması ve bu tarihten sonra doğan nesillere sigara satışının yasaklanması önerilecek.
Meclisim gündemi gelecek olan yasal değişikliğin yapılması hâlinde, 18 yaş altına sigara satışından daha etkili bir yönteme geçilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler kapsamında 'izmarit vergisi' gündeme gelecek. Buna göre tütün şirketleri, sigara izmaritlerini temizlemek için çöp veya kirletme bedeli adı altında 'izmarit vergisi' ödeyecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı