Japonya vize istiyor mu?

Eğlence ve turistik gezi amacı ile en çok tercih edilen ülkelerden biri Japonya’dır. Peki Japonya Türk vatandaşlarından vize istiyor mu? Japonya’ya gitmek için ne yapılmalıdır?

DÜNYA 18.03.2024, 02:35
Japonya vize istiyor mu?
Doğu Asya’da bulunan ve bir ada ülkesi olan Japonya, ‘Doğan Güneşin Ülkesi’ olarak bilinmektedir. Ülkenin yüzde doksan yedisi Hokkaido, Honshu, Kyushu ve Shikoku adalarından oluşmaktadır. Ülkenin genel toplamında ise altı bin sekiz yüz elli iki ada bulunmaktadır. Aynı zamanda Japonya, dünyanın en uzun altıncı sahil şeridine sahip olması ile de ön plana çıkmaktadır.
Japonya nüfusu itibari ile dünyanın en kalabalık onuncu ülkesidir. Başkenti Tokyo olan ülkede diğer önemli şehirler ise Kyoto, Osaka, Hiroşima, Kobe, Fukuoka, Yokohama ve Nagoya’dır. Oldukça ilgi çeken mimari yapıları, doğal güzellikleri ve tarihi dokuları ile Japonya, Türkler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Turistik ziyaretlerin yanı sıra Türk vatandaşları ülkeye iş nedeni ile de sık sık ziyaret etmektedir.

Japonya’ya gitmek ve yeni yerleş keşfetmek isteyenler, bu ülkenin vize prosedürlerini araştırmaktadır. Türk vatandaşlarından vize istenip istenmediği ise en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Umuma mahsus pasaport (bordo renk), hizmet pasaportu (gri renk), hususi pasaport (yeşil renk) ve diplomatik pasaport (siyah renk) hamilleri, doksan gün süre ile Japonya vizesinden muaftır. 26 Eylül 2022 tarihinde Japonya Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamalarda 11 Ekim 2022 tarihinden itibaren, turistik gezi amacı ile ülkeye gidenlerin vize zorunluluğunun kaldırıldığı belirtilmiştir.

Japonya’nın vize muafiyetinin farklı vize türleri için değişiklik gösterebileceğini belirtmemizde fayda olacaktır. Nitekim vize muafiyeti sadece turistik amaçlı geziler için geçerli olup sadece doksan günlük bir süreyi kapsamaktadır.
Japonya’ya turistik ziyaret haricinde gitmek isteyenlerin vize başvurusu sırasında yanında bulundurması gereken evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

Seyahat sağlık sigortası (tüm vize türleri için geçerli değil)

Japonya’ya iş ziyareti dışında gidenlerin mutlaka bu ülkede nerelerin gezilip görülmesi gerektiğini bilmesi gerekir. Eşsiz doğal güzelliklere sahip olan ülke, binlerce yıllık tarihi geçmişe ev sahipliği yapmaktadır. Tokyo ise hem modern hem de lüks yaşam merkezi olarak dikkat çekmektedir. Japonya’da yoğun olarak bulunan öğrenciler, iş imkanlarının fazla olması ile eğitim için gittikleri ülkede yaşamlarına devam etmektedir.

Japonya’da görülmesi gereken en önemli lokasyon Tokyo’da bulunan Ueno Parkı’dır. Bu park, Japon kültüründe önemli bir yere sahip olan kiraz çiçekleri ile donatılmıştır. Parkta dokuz bin kiraz ağacı yer alır. Bu da Ueno Parkı’nın eşsiz bir görünüşe sahip olmasını sağlar.

Japon kültürünün bir parası olan geyşalık, Gion Bölgesi’nde daha yakından tanınabilir. Bu bölgede dolaşırken ipek kimono giyen, şemsiye ve takunyaları ile yüzleri boyalı geyşalara rastlayabilirsiniz.

Kyoto ve Osaka’ya ortalama olarak bir saatlik mesafede buluna Nara Tapınaklar Şehri’nin içerisinde Todaiji Tapınağı yer alır. Bu tapınak, Japonya’nın en eski yapılarından birisidir. Dünyanın en büyük ahşap binası olma özelliğine de sahip olan bu tapınak, 752 yılından beri ayakta kalmayı başarmıştır.Bu bölgede yer alan diğer bir önemli yapı ise 607 yılında inşa edilen Horyuji Tapınağı’dır. Bu yapı, dünyanın en eski Budist tapınağı olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Kasuga Taisha Tapınağı’da yine bu bölgede yer almaktadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:20
Öğle 12:49
İkindi 16:40
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı