Kabak çorbası tarifi! Adım adım nasıl yapılır? Malzemeleri

Kabak, ülkemizde sevilen sebzeler arasında yer alıyor. Kabağın sahip olduğu besin değerlerini koruması için buharda pişirilmesi ya da salatalarda kullanılması önerilmektedir. Peki kabağı çorbada hiç denediniz mi?

AİLE 16.06.2024, 13:20
1
Kabak çorbası tarifi! Adım adım nasıl yapılır? Malzemeleri
Kabak besin değeri yüksek olan ve insan sağlığı için oldukça önemli olan sebzeler arasında yer alır. Ülkemizde her ne kadar kızartması ve mücver versiyonu tercih edilse de aslında kabak yemeği, buharda kabak haşlama, salata ve fırında yapılan kabak tarifleri de oldukça sık tercih edilmektedir.

Özellikle sağlıklı beslenme adına kabak çorbası tarifini mutlaka denemelisiniz. Kabağın besin değerlerini koruduğu ve genel sağlık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip olduğu kabak çorbası tarifini sizler için kaleme aldık!

Kabak; potasyum, fosfor, demir ve lif bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Kabak kullanımı ile yapılan birçok tarif, Türk mutfağının önemli lezzetlerini oluşturmaktadır. Özellikle annelerimizin yaptığı mücverin tadı bambaşka olur. Ancak kızartılarak yapılan kabak yemekleri ya da atıştırmalıkları, kabağın besin değerlerinin düşmesine neden oluyor. Aynı zamanda bolca yağın içerisinde kızartılan kabaklar, kalp ve damar sağlığının korunması için de pek uygun değildir. Bu nedenle kabak gibi sebzelerin buharda haşlanması ya da makul oranlarda yağ kullanımı ile fırında pişirilmesi gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere, kabak çorbası tarifinin tüm detaylarını aktaracağız. Hem doyurucu hem de sağlıklı bir lezzet olan kabak çorbasını hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

Kabak çorbasının üzeri için gerekli olan malzemeler;

İnsanların sağlığını koruyabilmesi için düzenli ve dengeli bir şekilde beslenmesi gerekir. Özellikle sebze ağırlıklı beslenilmesi, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin temin edilmesine imkan sunar. Bunun yanı sıra az miktarda yağ kullanılması ve kızartma türlerinden uzak durulması da sağlık açısından oldukça önemlidir. Oldukça hafif bir içeriğe sahip olan kabak çorbasını yapmak için izlemeniz gereken adımları sizler için sırası ile aktarıyor;

Oldukça kolay bir yapım aşamasına sahip olan kabak çorbasını yaparken, unun üzerine süt ilave ederken oldukça dikkatli olunması gerekir. Bu aşamada sürekli olarak karıştırma işlemine devam edilmelidir. Aksi halde unun topak topak olması kaçınılmaz olacaktır. Bu da çorbanın hem kıvamını hem de tadını bozacaktır. Aynı zamanda normal su kullanımı yerine kabak çorbasında et suyu ya da tavuk suyu kullanımını da tercih edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı