Son Dakika

Kahvaltılık domatesli sucuk ile misafirlerinizin damaklarını şenlendirin

Kahvaltı için farklı tarifler peşinde olanlar buraya, bu içeriğimiz tam size göre! İşte ekmek banmalara doyamayacağınız kahvaltılık domatesli sucuk tarifimize dair ayrıntılar…

GÜNDEM 05.07.2024, 21:35
1
 Kahvaltılık domatesli sucuk ile misafirlerinizin damaklarını şenlendirin
‘Kahvaltı bir yana diğer öğünler bir yana’ diyenler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde; belki de daha önce bir araya getirmeyi hiç düşünmediğiniz bazı ürünler ile hazırlamış olduğumuz bir tarife yer verdik.
Kahvaltı için farklı bir şeyler hazırlamak isteyenler, arama motorları üzerinden sık sık konuya yönelik sorgulamalarda bulunurlar. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde o okurlarımız için enfes lezzette bir kahvaltılık tarif hazırladık. İşte kahvaltılık domatesli sucuk tarifimizin ayrıntıları…

Kahvaltılık domatesli sucuk tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
·         4 tane yeşil biber, 1 kase kadar sucuk, 2 tane büyük boy domates, tuz, kekik, su (sucuğu pişirmek için), 1 kase kaşar peyniri.

Kahvaltılık domatesli sucuk tarifimizin yapım aşamaları son derece pratiktir. Mutfağa yemek yapmak için pek sık uğramayanlar dahi bu tarifimizi hem kendileri hem de misafirleri için rahatlık ile hazırlayabilir.
Kahvaltılık domatesli sucuk tarifinin yapımına sucukları pişirerek başlayın. Bunun için yanmaz yapışmaz bir teflon tavaya önce sucukları sonrasında da az miktarda suyu ekleyin. Su eklememizin sebebi sucuğun hali hazırda yağlı bir içeriğe sahip olduğu için kızarırken ekstra yağa ihtiyaç duymamasından kaynaklanıyor.
Sucuklar arzu ettiğiniz kıvamda piştikten sonra yeşil biberleri ve kabuklarını soymuş olduğunuz domatesleri küp küp olacak şekilde doğrayın. Önce biberleri tavaya ekleyin bir birkaç dakika kadar kavurun. Sonrasında ise domatesleri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Tavanın kapağını kapatın ve domatesler iyice yumuşayana kadar kahvaltılığınızın pişmesini bekleyin. Domatesler piştikten sonra tavanın kapağını açın ve rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini eşit bir şekilde serpin. Kaşar peyniri eridikten sonra kahvaltılık domatesli sucuğunuzu sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun!

Hazırlık aşaması 5 dakika kadar süren kahvaltılık domatesli sucuk tarifimiz 2- 4 kişiliktir.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı