Kalp ve beyin fonksiyonlarını iyileştiriyor, her gün tüketenin hiçbir derdi kalmayacak

İnsan sağlığının beslenme alışkanlıkları ile doğrudan ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, daha sağlıklı bir yaşam için her gün tüketilmesi gereken o besine dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

SAĞLIK 01.07.2024, 11:25
Kalp ve beyin fonksiyonlarını iyileştiriyor, her gün tüketenin hiçbir derdi kalmayacak
Beslenme alışkanlıklarımız, genel sağlık tablomuzu doğrudan etkilemektedir. Sürekli sağlıklı besinler ile beslenenler ile abur cubur ağırlıklı beslenen kişilerin sağlık çıktıları arasında ciddi farklılıklar bulunur. Bu neden ile doğal içerikli besinler ile beslenmek ve bunu bir alışkanlık haline getirmek sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın olmazsa olmazları arasında yer alır.
Sağlıklı beslenme programlarının demirbaşları arasında kuruyemişler gelir. Sağlıklı yağlar bakımından zengin olan kuruyemişlerin sindirim sistemi başta olmak üzere birçok açıdan vücudu destekledikleri bilinir. Bu kapsamda özellikle ceviz tüketimine dikkat çeken uzmanlar, bu kuruyemişin küçük- büyük fark etmeksizin her yaş grubu tarafından düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Peki, cevizi özel kılan nedir? Cevizin faydaları nelerdir? İşte konuya dair ayrıntılar…

A, B1, B2, C ve E vitaminlerinin yanı sıra demir, magnezyum, bakır, fosfor ve çinko mineralleri bakımından da son derece zengin olan ceviz, ayrıca bol miktarda antioksidan ve omega- 3 yağ asitleri içerir.
Cevizde bulunan vitaminler, mineraller, sağlıklı yağ asitleri ve antioksidanlar, insan sağlığını birçok açıdan destekler. Düzenli olarak ceviz tüketen bir kişinin sağlık tablosunda ciddi iyileşmelerin gözlendiğini belirten uzmanlar, bu kuruyemişin beslenme programlarının ilk sırasında yer alması gerektiğini ifade etti.

Son derece zengin bir içeriğe sahip olan cevizin, insan sağlığına birçok katkısı bulunur. Öncelikle şekli itibari ile de beyne benzetilen bu kuruyemişin beyin fonksiyonlarını iyileştirdiği, çocuklarda beyin gelişimine katkıda bulunduğu bilinir.
Kötü kolesterolü düşüren ceviz, bağırsak sağlığını da iyileştirir. Bağırsaklarda yararlı bakteri sayısını artıran düzenli ceviz tüketimi sayesinde kabızlık, hazımsızlık gibi sorunların önüne geçilebilir.
Bağışıklık sistemini güçlendiren ceviz ayrıca içerisinde bulunan E vitamini sayesinde cilt ve saç sağlığını da destekliyor. Kan basıncının düzenlenmesine de yardımcı olan bu kuruyemiş, kalp sağlığını iyileştiriyor.

Ceviz kavrulmuş, çiğ veyahut da öğütülmüş olarak tüketilebilir. Doğrudan yenilebileceği gibi içeceklere, yoğurda ve salatalara da eklenebilen ceviz, fazla ısıtılmamalı, pişirilmemelidir. Aksi takdirde kuruyemişin tüm besin değerleri yok olacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı