Kamuda tasarruf diye kaldırılmıştı! Memurun servisi geri geliyor

İktidarın kamuda tasarruf paketi içerisinde düzenlemeye soktuğu kamu personelinin servislerinin kaldırılması yeniden gündeme geldi. Memur-Sen servis hizmetinin devam edeceği duyuruldu.

GÜNDEM 14.10.2024, 14:20
Kamuda tasarruf diye kaldırılmıştı! Memurun servisi geri geliyor
Kamu personeline sağlanan servis hizmetinin, tasarruf tedbirleri kapsamında kaldırılması tepki çekmişti. Ancak Memur-Sen’den yapılan açıklamaya göre, iki bakanlıkla yapılan görüşmeler sonucu servis hizmetinin devam etmesine karar verildi.

Kamu kurumlarının personel servisi giderlerinin üç kat artması nedeniyle servis hizmeti tasarruf tedbirleri çerçevesinde iptal edilmişti. Bu durum, kamu çalışanları tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, servis hizmetinin devam edeceğini duyurdu. Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşme'de kazanılan servis hizmetinin, tasarruf tedbirleriyle hukuksuz bir şekilde engellendiğini, ancak yapılan görüşmeler ve eylemler sonucunda bu kararın geri alındığını belirtti.

Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan istişarelerin olumlu sonuçlandığını ve Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu kurumlarına servis hizmetinin devam edeceği yönünde yazı gönderildiğini ifade etti.
Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme’den itibaren elde ettiğimiz Servis Hizmeti kazanımımız, hukuksuz bir şekilde Tasarruf Tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurum ve kuruluşunda uygulanmayarak personel mağdur edilmişti. Eylemlerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerimiz sonuç verdi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtilmiştir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Ekim 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:41
Öğle 12:29
İkindi 15:36
Akşam 18:07
Yatsı 19:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı