Kan lekesi çıkmaz deyip, çöpe atmayın! Bu 3 yöntem anında söküp alıyor…

Çıkması zor lekelerden biri olan kan lekesini geçirmenin 3 kesin yöntemi bulunuyor. Peki kan lekesi nasıl çıkar, püf noktası nedir? İşte kan lekesini kesin çıkaran 3 farklı yöntem…

GÜNDEM 09.09.2024, 18:45
Kan lekesi çıkmaz deyip, çöpe atmayın! Bu 3 yöntem anında söküp alıyor…
Küçük mutfak kazalarından kaynaklı olarak ortaya çıkabilecek olan kan, kıyafete anında işleyen ve çıkması kesinlikle çok zor olan lekelerin başında geliyor. Özellikle de beklediği anda kalıplaşan ve çıkması neredeyse imkansız hale gelen kan lekeleri, beklemeden müdahale edilmesi gereken lekelerden biri olarak biliniyor. Kıyafetlerinizi kan lekelerine kurban edip de çöpe atmak istemiyorsanız, özellikle bazı doğal formülleri bilmeniz gerekiyor. Üstelik bu formüller, kan lekelerini anında çıkarıyor. Peki kan lekesi nasıl çıkar, püf noktası nedir? İşte kan lekesini kesin çıkaran 3 farklı yöntem…

Eğer bir kıyafet ya da kumaş kan lekesine bulandıysa yapmanız gereken ilk şeyi söyleyelim: beklememek! Beklediğinde daha kötü bir hal alacak olan kan lekesini kurumadan soğuk suyun altında yıkamanız uzmanların önerisi oluyor. Uzmanlar, kıyafet ya da kumaşı taşımanın zor olabileceği zamanlar için ise lekenin üzerinde büyük bir buz küpü eriterek lekeyi müdahale etmeyi tavsiye ediyor. İlk müdahaleyi yaptıktan sonra kan lekesi olan kıyafet ya da kumaşı normal bir şekilde makinede yıkayabilir ve lekenin tamamen kaybolması için güçlü bir deterjan kullanabilirsiniz. Ama önce muhakkak soğuk su ile müdahale etmelisiniz.


Özellikle halı gibi yıkanması güç yerlerle kan lekesi bulaştıysa, endişelenmeyin! Belki buz küpü ilk müdahale için işe yarayabilir, ama bu gibi büyük yüzeylerde sonrası için mutlaka karbonata ihtiyacınız olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bunun için ilk müdahaleden sonra lekenin üzerine karbonat dökün ve nemli bir süngerle lekeyi çitilemeye başlayarak çıkana dek çitileyin. Ardından soğuk su ile lekeli kısmı yıkayın ve karbonatı temizleyin. Sonuçtan memnun kalacaksınız.

Her ne kadar kan lekesini kurutmamanız önerilse de bazen fark etmediğiniz anlarda çok geç kalmış olabilirsiniz. Ancak endişelenmeyin, çünkü uzmanlara göre kurumuş kan lekesini çıkarmanın da bir püf noktası var. Kurumuş kan lekesinin üzerine beyaz sirke dökmeyi ön eren uzmanlar, biraz su ile açacağınız bu beyaz sirkeyi tıpkı karbonatla olduğu gibi çitileyerek kan lekesini çıkarmanız gerektiğini söylüyor. Bu üç yöntem de kan lekesini söküp atma konusunda oldukça etkili oluyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı