Karahallı, işgalden kurtuluşunu düylek ile kutladı

Uşak’ın Karahallı ilçesi, düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci senesini çeşitli etkinlik ve faaliyetler ile kutladı. Karahallı’ya özgü yerel meyve olan ‘düylek’ konsepti ile düzenlenen etkinliklerde halk oyunları ve çeşitli yarışmalar ile vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşatıldı. 

GÜNDEM 10.09.2024, 07:00
Karahallı, işgalden kurtuluşunu düylek ile kutladı
Uşak’ın Karahallı ilçesi düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci senesini büyük bir coşku ile kutladı. Karahallı Kültür Parkı’nda, ‘düylek’ konsepti ile yapılan kutlamalarda çeşitli etkinlik ve faaliyetler düzenlenerek yöresel birçok halk oyunu oynandı. Ege ve Akdeniz bölgelerinin birçok şehrinde olmamış kavuna verilen ad olan düylek, Karahallı’da ise olmuş kavuna deniyor. Karahallı’da ilk defa düzenlenen “En Güzel Düylek Kimin?” yarışmasının kazananları ödül sahibi oldu. Karahallı’nın köylerinden yarışmaya katılmak için gelen birçok çiftçi, yarışma anında renkli görüntülere sebep oldu. Karahallı’ya özgü gelin başlarının da fotoğraf olarak sergiye açıldığı organizasyona Karahallı Kaymakamı Alper Kırgıl ve Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya da katılım sağladı. Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya festivalde konuşma yaparak Karahallı’nın yöresel kültürü ile ilgili açıklamalar yaptı.

Karahallı’nın kendine özgü yöresinden bahseden Belediye Başkanı Ramazan Karakaya, “Karahallı’nın yöresel bir kültürü var. Bizler kültürümüz gereği kavuna düylek diyoruz. Çocukluğumuzda, annemizden, babamızdan, çevremizden gördüğümüz kişiler, ‘Düylek yolmaya gidiyoruz, düylek ekeceğiz’ ifadesini kullanırdı. Düylek, meşhur Karahallı kavunudur. Ben de bu kültürümüzü yaşatabilmek için coğrafi işarete sahip olan Karahallı ciğeri ve düyleğimizi her türlü platformda tanıtmayı sürdüreceğim. Karahallı ciğeri ve Karahallı düyleği geçmiş yıllarda lezzet olarak tescillenmiştir. Bu yıl ise Karahallı Düyleği Uluslararası Lezzet Kataloğu Ark of Taste listesine kabul edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı