Kararmış ocak gözlerine teslim olmak zorunda değilsiniz! Bu formül tertemiz yapacak

Temizlediğin zorladığı alanlardan biri olan kararmış ocak gözlerini bu püf noktayla anında temizleyebilirsiniz. Peki ocak gözleri nasıl temizlenir, püf noktaları nelerdir? İşte ocak gözlerini temizlemek için bazı püf noktalar…

AİLE 24.08.2024, 19:30
1
Kararmış ocak gözlerine teslim olmak zorunda değilsiniz! Bu formül tertemiz yapacak
Söz konusu temizlik olduğunda bazı alanlardaki temizliğin sadece sizi değil, herkesi zorladığını bilmeniz gerekiyor. Örneğin tül perdeleri beyazlatmak, bir yağ lekesini çıkarmak ya da kararmış ocak gözlerini temizlemek herkesin zorlandığı alanlardan biri olarak temizlik açısından fazlaca zaman istiyor. Ancak bazı püf noktalar biliyorsanız, bu zamandan epey kısabildiğiniz gibi istediğiniz temiz sonuca da hemen ulaşabiliyorsunuz. Özellikle de sorun kararmış ocak gözleri olduğunda! Peki ocak gözleri nasıl temizlenir, püf noktaları nelerdir? İşte ocak gözlerini temizlemek için bazı püf noktalar…

Birçok kişinin zorlandığı kararan ocak gözleri, üzerinde sürekli olarak yemek pişirilen bu gözlerin inatçı yağ lekeleri başta olmak üzere birçok kire maruz kalması sebebiyle ortaya çıkıyor. Elbette bu yağ ve kir lekeleriyle baş etmenin temeli düzenli bir şekilde ocak gözlerini temizlemekten geçiyor. Ancak bu temizlik konusunda zorlanıyorsanız bir yardımcıya ihtiyacınız olduğu aşikar. Tam da bu noktada ocak gözlerini eski haline döndürecek olan bir karışıma şans vermeniz gerekiyor. Bu karışık mutfakta en çok karşılaşılan temizlik sorunlarından biri olan kararmış ocak gözlerini temizliyor.

Kararan ocak gözlerini temizlemek için bir karışıma ihtiyacınız varsa bu karışım içerisine sirke ve limon tuzu gibi güçlü temizleyiciler eklemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Yeri gelmişken karışımın tarifini vermemiz gerekirse; 2 çay bardağı sirke, 4 yemek kaşığı limon tuzu, demirlerin üzerini geçecek kadar su, beyaz kalıp sabun ve çelik tel gibi malzemeler ile kararan ocak gözlerini çok kısa süre içerisinde tertemiz yapmanız mümkün oluyor.

Gelelim uygulama kısmına. İlk olarak sirke, limon tuzu, beyaz kalıp sabunu derin bir kapta bol su ile karıştırıp tencere içerisine alın ve bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Karışım kaynayıp da ılıdıktan sonra çelik tel yardımıyla ocak gözlerini bu su ile ovalayarak temizleyin. Biraz bekledikten sonra nemli bir bezle silerek durulayın. Doğrudan durulama yapacaksanız da ocak gözlerinin tamamen kuruduğundan emin olmadan kullanmamaya özen gösterin.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı