Kayıp Narin Güran davasında yeni gelişme: 12 dakikada neler yaşandı?

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Amca Salim Güran'ın tutuklanmasıyla birlikte, soruşturma yeni bir boyut kazandı. JASAT ekipleri, olayın yaşandığı gün tutanaklarda yer alan 12 dakikalık bir zaman dilimini mercek altına alırken, Güran ise aracındaki DNA profilinin varlığını açıklayamadı. Güran'ın ise ifadesinde DNA profilinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini, arabanın kapılarını evinin önündeyken bazen açık bıraktığını iddia etti.

GÜNDEM 05.09.2024, 09:40
3
Kayıp Narin Güran davasında yeni gelişme: 12 dakikada neler yaşandı?
Diyarbakır'da 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın bulunması için başlatılan arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Soruşturma kapsamında, yetkililer olayla ilgili yeni detayları ortaya çıkarmak için titizlikle çalışırken, gözaltına alınan amca Salim Güran'ın ifadesi ve ortaya çıkan yeni deliller, olayla ilgili bilinmeyenleri daha da derinleştirdi.
Suç Araştırma Timleri (JASAT), jandarma tutanağında yer alan ve henüz çözülemeyen 12 dakikalık bir sürenin sırrını çözmeye çalışıyor. Bu 12 dakikalık süre zarfında neler yaşandığı ve olayın çözülmesinde ne gibi bir önemi olduğu merak konusu.
Sabah'ın haberine göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce 'kasten öldürme ve hürriyetten yoksun bırakma' suçundan tutuklanan amca Salim Güran'ın Cumhuriyet Savcılığı'nda 3 saat 20 dakika süren ifadesi soruşturmaya yeni bir boyut kattı.
Amca Salim Güran iddiaları yalanlayarak, Narin'i arama çalışmalarına katıldığını ileri sürdü. Aracında Narin'in DNA'sının bulunmasıyla ilgili de konuşan amca, Narin'i hiç aracına bindirmediğini, DNA profilinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini, arabanın kapılarını evinin önündeyken bazen açık bıraktığını iddia etti. 
Narin'in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı ve telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğuyla ilgili savunma yapan amca Salim Güran, "Tarlaların yanında olduğum süreçte telefonum çekmiyordu" ifadelerini kullandı.
Amca Salim Güran kendi kullandığı araçla 18:59'da (Kamera görüntüsü mevcuttur) evlerinin olduğu bölgeden ayrılarak okulun önünden geçtiği tespit edildi. Bu durumda Narin'in arkadaşı ile en son görüldüğü saat olan 18.47 ile amcanın köyden ayrıldığı 18.59 saati arasındaki 12 dakikada neler yaşandığını Ankara'dan gelen profesyonel özel ekip ve jandarma ekipleri araştırıyor.
Kaynak: Sabah

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı