Kayıp Narin'in izinde yeni gelişme: İşte son görüldüğü yer!

Narin'in kaybolduğu günden bu yana her detay titizlikle inceleniyor. Arama ekipleri, 21 Ağustos saat 15.15'i merkez alarak olayı iki farklı açıdan değerlendiriyor. Yapılan arama çalışmalarında Narin'in son bulunduğu yer tespit edildi. Okulun güvenlik kamerası, Narin'in kaybolmadan önceki son anlarını gözler önüne serdi.

GÜNDEM 06.09.2024, 11:25
6
Kayıp Narin'in izinde yeni gelişme: İşte son görüldüğü yer!
21 Ağustos 2024 Çarşamba günü öğleden sonra, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsalında bulunan Kur'an kursundan çıkan 8 yaşındaki Narin Güran, eve dönmedi. Ailesinin ve köylülerin yaptığı aramalarda sonuç alınamayınca, aynı gün saat 20.00 sularında jandarmaya kayıp başvurusunda bulunuldu. 17 gündür süren yoğun arama çalışmalarına rağmen, küçük kız henüz bulunamadı.
Bunun üzerine, Küçük Narin'i bulmak için başlatılan büyük arama operasyonunda, bölgeye Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Jandarma, polis, AFAD ve belediye ekiplerinin yanı sıra, su altı arama, köpek iz takip gibi özel ekipler de çalışmalara dahil oldu. Yaklaşık 150 araç üzerinde detaylı inceleme yapıldı ve mahalledeki tüm evler arandı. 
Arama çalışmalarında, 12.565 araç üzerinde detaylı inceleme yapıldı, 130 şüphelinin ifadesine başvuruldu, 32.952 kişinin kimlik kontrolü gerçekleştirildi ve 7 iz takip köpeği ile 11.000 dönümlük alanda arama faaliyetleri yürütüldü. Ancak her çabaya rağmen Narin'den henüz bir haber alınamadı.

Okulun güvenlik kamerası, Narin'in kaybolmadan önceki son anlarını gözler önüne serdi. 21 Ağustos'ta saat 15.15'te çekilen okul güvenlik kamerası kayıtlarında, Narin'in dört arkadaşıyla birlikte bir süre yürüdüğü, ardından onlardan ayrılarak tepe yolunu kullanarak evine doğru yöneldiği görüldü.

Arama ekipleri, 22 ve 28 Ağustos tarihlerinde Güran ailesinin evine sırasıyla 3 ve 2 kilometre uzaklıkta iki farklı çocuk terliği buldu. Ancak yapılan incelemelerde, bu terliklerin Narin'e ait olmadığı tespit edildi.

Olayın yaşandığı mahallede, Aile ve Sosyal Hizmetler ekipleri tarafından kapsamlı bir psikososyal destek çalışması başlatıldı. Hem Narin'in ailesi hem de mahalle sakinleri, bu destekten yararlandı.
Pazartesi günü okula başlayacak olan Narin'in arkadaşlarının bu durumdan en az etkilenmeleri için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından özel bir çalışma başlatıldı.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zeynep Akardeniz, şu ifadeleri kullandı:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı