Kayseri’nin sıcak lezzeti kurşun aşı çorbası bir kaşık yendi mi, bir daha unutulmuyor!

Kayseri mutfağının lezzetlerinden biri olan kurşun aşı çorbası, bu tarifle evde kolaylıkla yapılabiliyor. Peki kurşun aşı çorbası nasıl yapılır? İşte kurşun aşı çorbası tarifi…

AİLE 25.07.2024, 03:15
2
Kayseri’nin sıcak lezzeti kurşun aşı çorbası bir kaşık yendi mi, bir daha unutulmuyor!
Yöresel mutfağı ile Türk mutfağına katkı sağlayan bölgelerden biri olan Kayseri, yağlamasından mantısına kadar birçok lezzet içeriyor. Aynı zamanda sulu yemekleriyle de meşhur olan bu mutfağın çorbaları da ağızda unutulmaz tatlar bırakma konusunda oldukça iddialı oluyor. O çorbalardan biri olan kurşun aşı çorbası, bu tarif sayesinde evde kolaylıkla yapılabiliyor. Peki kurşun aşı çorbası nasıl yapılır? İşte kurşun aşı çorbası tarifi…

Evde yapılabilecek lezzetlerden biri olan kurşun aşı çorbası, sadece 30 dakika içerisinde hazır oluyor. 10 dakika kadar pişirme isteyen bu çorbanın tarifi, 8-10 kişilik porsiyona göre planlanmış bulunuyor.
Çorbası için;

Köftesi için;

Üzeri için;

Evde kurşun aşı çorbası yapmak için; akşamdan ısladığınız nohudu ve mercimeği haşlayın. Nohut ve mercimek haşlanırken bulgur ve irmiği 1 bardak sıcak suya ıslatın. Şişen bulgur ve irmiğin üzerine; yumurta, un, biber salçası, kimyon, pul biber ve tuz ilave ederek iyice yoğurun. Yoğrulmuş olan harçtan nohuttan daha büyük parçalar alarak köfte gibi yuvarlayın.
Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine kıydığınız soğanları ekleyin. Soğan kavrulduktan sonra domates salçasını da ilave edip kavurmaya devam edin. Bu aşamada kırmızı toz biberi de ekleyip, birkaç kez karıştırdıktan sonra 7 su bardağı sıcak suyu tencereye dökün ve köfteleri bu suyun içerisinde güzelce kaynatın.
Ortalama 7 dakika kaynayan köftelere haşlanmış nohut, mercimek ve tuzu da ekleyin. Biraz kaynadıktan sonra tavuk bulyon koyup 2 dakika kadar kaynatın. Ardından çorbayı ocaktan alın ve üzerine yağda kızdırmış olduğunuz baharatlardan hazırladığınız sosu dökerek servis edin.

Lezzetli bir kurşun aşı çorbası yemek isteyenlerdenseniz, haşlama işlemini daha önce yapmanız gerektiğini unutmayın. Zira pişme süresi bulgurdan daha uzun olan nohut ve mercimeğin aynı yumuşakta olup lezzeti arttırması için haşlama yapmadan kullanılması tavsiye edilmez.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı