“KDV’nin artmasıyla esnaf, bankalara mahkûm edildi”

Saadet Hatay Vekili Necmettin Çalışkan, Meclis’te yaptığı konuşmada, KDV oranlarının artırılması sonrası esnafın büyük maddi zorluklar yaşadığını belirtti. Çalışkan, iktidarın esnafa el uzatmak yerine onları bankalara mahkûm ettiği eleştirisinde de bulundu.

EKONOMİ 31.07.2024, 05:20
1
“KDV’nin artmasıyla esnaf, bankalara mahkûm edildi”
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada hizmet sektöründe KDV’nin artırılmasına tepki gösterdi. Çalışkan, KDV’nin artırılması ile hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnafların ekonomik olarak büyük zorluklar ile karşı karşıya kaldığını vurguladı. Hükümetin esnafa destek vermek, maddi zorluklarına el uzatmak yerine krediye ve borçlandırmaya yönlendirdiğini ifade eden Çalışkan, “Bürokratlar oturmuş kendi pencerelerinden her şeyi yazmışlar; hiç esnaf yok, hiç iş insanı yok, hiç hayatın olağan akışı yok, mükellef yok, sade vatandaş da yok. Bu millete yaptığınız en büyük kötülüklerden biri herkesi ama herkesi, yediden yetmişe faize batırmış olmanız, bankalara mahkûm etmiş olmanız.”

Seçim bölgesi ve aynı zamanda deprem bölgesi olan Hatay esnafının durumuna dikkat çeken Çalışkan, oradaki esnafların belirli süre cezalardan muaf tutulmasını talep ederek, şunları söyledi: “Ne olur deprem bölgesini hiç olmazsa bu cezalardan muaf tutun, düşene ‘Bir tekme de biz vuralım’ demeyin.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı