Kesilme derdine son, bu tarif ile damak çatlatan terbiyeli sulu köfte hazırlayabilirsiniz

Mutfağımızın en eski lezzetlerinden olan terbiyeli sulu köfte tarifini sizler için derledik. İşte terbiyeli sulu köfte tarifinin yapımına dair merak edilenler…

AİLE 02.07.2024, 11:40
2
Kesilme derdine son, bu tarif ile damak çatlatan terbiyeli sulu köfte hazırlayabilirsiniz
Çocukluğumuzdan bugünümüze belki de hafızamıza en çok kazınmış olan yemekler arasında yer alan terbiyeli sulu köfte, arama motorlarında da en sık sorgulanan yemek tariflerindendir.
Sulu köfte hem besleyici hem de doyurucu bir yemektir. Pratik yapım aşamalarından oluşan göz önünde bulundurulması gereken bazı püf noktalar bulunur. İşte tüm püf noktaları ile terbiyeli sulu köfte tarifine dair merak dilenler…

Terbiyeli sulu köfte tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Terbiyeli sulu köfte tarifinin yapımına pirinci bol su ile yıkayarak başlayın. Yıkadığınız pirinçleri bir kaba alın ve üzerine rendelenmiş kuru soğanı, doğranmış maydanozu, tuzu, kıymayı ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Bir tepsiye un dökün ve hazırladığınız köfteleri tepside yuvarlayın. Bu aşamada köftelerin tamamen un ile kaplandıklarından emin olun.
Sebzeleri küp küp olacak şekilde doğrayın. Bir tencerenin içerisine su doldurun. Su kaynamaya başladıktan sonra sebzeleri ve unladığını köfteleri tencereye ekleyin.
Yemeğiniz pişerken ayrı bir kasede yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı limon suyu ile çırpın. Karışıma tenceredeki sudan da ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Terbiyenizi tencerenin içerisine yavaş yavaş ilave edin ve yemeğinizi bir taşım daha kaynatın. Terbiyeli sulu köfteniz hazır. Afiyet olsun!

Yapım aşamalarını ve püf noktalarını paylaşmış olduğumuz terbiyeli sulu köfte tarifimiz 4 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı