Keskin tava nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Lezzetli domatesli ve soğanlı suyuna ekmek bana bana pirzola yediğinizi düşünün… Sosu ayrı lezzetli, eti ayrı lezzetli… İşte lokum kıvamında pirzola yapmanıza imkan sunan keskin tava tarifi.

AİLE 07.07.2024, 07:05
2
Keskin tava nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları
Türk mutfağının öne çıkan tariflerinin birçoğunda et yer alıyor. Etin başrolde olduğu yemeklerden biri de keskin tavadır. Adını daha önce hiç duymayanlar, bu yemeğin nasıl ve hangi malzemeler ile yapıldığını merak etmeye başladı bile!
Keskin tavayı nasıl yapacağınızı ve bu yemek hakkında bilinmesi gereken tüm püf noktalarını sizler için kaleme aldık. İlk olarak malzemeleri hazırlayın ve ardından keskin tavanın hazırlanış aşamasına geçelim.

Kokusu ve görüntüsü ile insanın iştahını açan keskin tava, et yemeklerini sevenlerin favorisi olacak. Klasik et yemeklerinden sıkılanlar, akşam yemeğinde sevdiklerini ağırlayacaklar ya da sadece kendini şımartmak isteyenler için oldukça ideal bir tarif olan keskin tava yemeğini hem günlük akşam yemeği menülerinize hem de özel günlerde hazırladığınız davet sofralarına konuk edebilirsiniz. Bir kez bu lezzetin tadına baktığınızda sürekli olarak pişirmek isteyeceğiniz keskin tava yemeğinin tarifini, deneyen tüm sevdikleriniz de sizlerden isteyecek. Hadi gelin hep birlikte keskin tava yapmak için hangi malzemelere ihtiyacınız olduğuna göz atalım;

Keskin tavanın sosu için gerekli olan malzemeler;

Keskin tava yemeğini yapmak için yukarıdaki listede yer alan ölçüleri birebir kullandığınız zaman iki kişilik servis elde edebilirsiniz. Bu lezzetli yemeği hazırlamak için yirmi dakika, yemeğin pişmesi için ise bir saatlik bir süre gereklidir. Bu nedenle eğer akşam yemeği menünüze bu lezzetli yemeği dahil etmeyi düşünüyorsanız, hazırlıklarınıza uzun sürecek pişme süresini dahil ederek başlamanızda fayda olacaktır. Keskin tava yemeğini tam tadında ve kıvamında yapabilmenize imkan sunacak yapım aşamaları şu şekilde sıralanmaktadır;

Keskin tava yaparken, malzemelerin yukarıda belirtilen sıra ile fırın kabına yerleştirilmesine özen gösterin. Aynı zamanda hazırlayacağınız sosun malzemelerinin tam ölçüsünde ve eksik olmamasına da dikkat edin. Nitekim bu yemeğin tüm tadını veren hazırlayacağız sos olacaktır. Fırının fansız ayarı yok ise pişme süresi değişiklik gösterebilir. Bu nedenle fırın modelinize göre pişirme aşamasını kontrollü bir şekilde tamamlamanız gerekir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı