Kıyafetlerdeki lekeler için pahalı leke çıkarıcılara hiç gerek yok, pratik ipuçlarına bayılacaksınız

Kıyafetlerde istemsiz bir şekilde oluşan lekeler can sıkabilir. Ama bu lekelerden kolayca kurtulmanın bazı pratik yolları vardır. İşte detaylar.

AİLE 03.07.2024, 04:05
Kıyafetlerdeki lekeler için pahalı leke çıkarıcılara hiç gerek yok, pratik ipuçlarına bayılacaksınız
Hayatımızın her anında kaza ve aksilikler yaşanabilir. En sevdiğimiz kıyafetlerimize dökülen çay, kahvaltı ya da yağ gibi lekeler can sıkıcı olabiliyor.
Fakat üzülmenize gerek yok! Bu yazıda sizlere, lekelere pratik çözümler sunacak ve kıyafetlerinizi kurtarmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları derledik.

Giysilerimize ne kadar dikkat edersek edelim, kazalar olabilir. Örneğin, en sevdiğiniz pantolonunuza kahve veya çay dökülmesi gibi. Ama endişelenmeyin, bu lekeleri çıkarmanın pratik yolları var. İşte giysilerinizdeki istenmeyen lekelerden kolayca kurtulmanıza yardımcı olacak bazı basit ipuçları:
Giysilerinize yanlışlıkla çay dökerseniz, bir beze limon suyu damlatmayı ve lekenin üzerine bastırmayı deneyin. Lekelerin kaybolduğunu görmek için kıyafetlerinizi yıkamadan önce bir süre bekletin.
Süet bir çantayı temizlemeniz mi gerekiyor? Çantanızı kolayca temizlemek için kullanılmamış, temiz bir diş fırçası kullanın.

Kot pantolonunuzun veya ceketinizin rengini soğuk su ve 1,5 su bardağı beyaz sirke karışımında bekleterek koruyun. Sirke rengin korunmasına yardımcı olur ve giysi kuruduktan sonra sirke kokusu kaybolur.
Spor ayakkabılardaki kötü kokuları gidermek için, içine birkaç çay poşeti koyun ve yaklaşık 12 saat bekletin. Çay poşetleri kokuyu emecektir, gerekirse tekrarlayın.
Diş macunu ile parlatarak gümüş takıların parlaklığını geri kazandırın. Bir pamuğa veya beze biraz diş macunu sürün ve parlak bir görünüm için gümüş eşyalarınızı silin.

Giysilerdeki yağ lekelerini doğrudan lekeye bulaşık sabunu sürerek, ovalayarak ve makinede yıkamadan önce durulayarak çıkarın.

Makinede yıkamadan önce lekeli bölgeye limon suyu uygulayarak beyaz gömleklerdeki ter lekelerinden kurtulun.
Fondöten lekelerini kolayca çıkarmak için tıraş köpüğü kullanın. Lekeye tıraş köpüğü uygulayın, bekletin ve ardından her zamanki gibi yıkayın.
Bu pratik bilgilerle kıyafetlerinizdeki lekeleri kolayca çıkarabilir ve giysilerinizi daha uzun süre kullanabilirsiniz. Unutmayın, ufak kazaların çözümü bazen çok yakınınızda olabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı